Det hjalp ikke at Argentina spilte sin beste kamp i mesterskapet. Frankrike, med stjerneskuddet Kylian Mbappé i spissen, var rett og slett bedre i Kazan.
– I VM er det bare klassespillere, så det er en mulighet til å vise hva man kan og sine styrker. Det er ikke noe bedre sted å gjøre det enn her, sa matchvinner Mbappé etter kampen.
Argentina, som med et nødskrik kom seg gjennom gruppespillet, kom tidlig i trøbbel mot Frankrike. Allerede før kvarteret var spilt hadde Marcos Rojo felt stjerneskuddet Mbappé i feltet i et noe klønete forsøk på å stoppe 19-åringen.
Privatkamper
Tidligere Eliteserie-helt scoret mot verdensmesterne
11/10/2018 KLOKKEN 21:13
Det påfølgende straffesparket satte Antoine Griezmann sikkert i mål.

Rett i strupen

Frankrike gikk i strupen på Argentina fra første minutt, og Mbappé og Griezmann herjet med de argentinske forsvarsspillerne den første halvtimen. Argentinerne slet med å skape noe som helst foran Hugo Lloris i det franske målet, mens i motsatt ende måtte Franco Armani rydde opp flere ganger.
Men få minutter til pause gjorde imidlertid «Les Bleus» en kostbar tabbe da Angel Di Maria fikk stå helt alene med ball på drøye 25 meters hold. Argentineren fikk all den tid han trengte til å stille inn siktet og med venstrefoten sendte han ballen vakkert forbi Lloris.
Dermed var lagene like langt halvveis.

Kalddusj

Annen omgang var så vidt i gang da de franske spillerne fikk seg en ny argentinsk kalddusj. Et skudd fra Lionel Messi traff Gabriel Mercado, skiftet retning og forsvant inn i nettet bak en utspilt Lloris.
Plutselig var kampen snudd.
Ti minutter senere var det Benjamin Pavard sin tur til å vise fram skuddfoten i motsatt ende av banen. Et innlegg fra venstre gikk tvers gjennom feltet og over til Pavard på motsatt side. Fra 20 meters hold hamret backen til på halvvolley og bort i det lengste hjørnet bak Armani.
Da var det en halv time igjen av kampen.

Mbappé-show

De neste ti minuttene tilhørte Mbappé. Etter litt klabb og babb i feltet havnet ballen i føttene på den driblesterke 19-åringen. Han dro seg fri og skjøt Frankrike opp i ledelse.
Den franske jubelen på tribunen hadde knapt lagt seg da samme mann økte den franske ledelsen til 4–2 etter et mønsterangrep fra de blå. Olivier Giroud slo en perfekt stikker til sin landsmann, som alene med Armani trillet ballen bort i det lengste hjørnet.
Da ble Mbappé den yngste spilleren som scoret to mål i en VM-kamp siden Pele gjorde det samme i 1958.

Våknet for sent

Da virket det som lufta ut av Argentina, som ikke så ut til å kunne svare på franskmennenes effektivitet. Men oppskriften på et mer gnistrende Argentina lå tydeligvis i å sette Sergio Agüero på topp sammen med Messi.
Aguero kom inn i det 66. minutt og reduserte til 3–4 tre minutter før slutt. Men da var det for sent.
Dermed kan jublende franskmenn forberede seg til kvartfinale, mens Argentinas VM-eventyr er over for denne gang.
Frankrike møter vinneren av oppgjøret mellom Uruguay og Portugal i kvartfinalen.
(©NTB/Eurosport.no)
VM
Franskmenn gikk av skaftet under vill gullfeiring
16/07/2018 KLOKKEN 07:29
VM
Tidligere PL-dommer: – VAR-straffen var 100 prosent feil
16/07/2018 KLOKKEN 07:17