Perisic toneangivende for Kroatia – Ungarn til topps etter seier

Publisert 08/06/2019 klokken 19:58 GMT+2

Kroatia fikk en tøff start på EM-kvaliken i mars, men etter 2-1-seieren over Wales lørdag er kroatene à poeng med Ungarn i toppen av gruppe E.

Kroatia

Det så ikke rosenrødt ut for Kroatia da de kun hadde tre poeng og 3-3 i målforskjell etter de to første EM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Ungarn.
Men etter 2-1-seieren over Wales lørdag ligger kroatene nå på 2. plass i gruppen, bare bak Ungarn på innbyrdes oppgjør.
1-0 var et faktum da Ivan Perisic kom seg fri på venstrekanten og slo hardt inn etter 17 minutter. James Lawrence var maks uheldig da han ble truffet på bakerste stolpe, og selvmålet var et faktum.
Tre minutter ut i den andre omgangen satt den for Perisic. Luka Modric vant ballen i Wales' boks før Perisic skjøt mellom beina på Wayne Hennessey og i mål.
David Brooks hamret inn reduseringen med et skikkelig kremmerhus ti minutter før full tid, men Gareth Bale & Co klarte aldri å komme med en ordentlig sluttspurt.
Ungarn vant 3-1 over Aserbajdsjan etter to scoringer av Willi Orban og én av David Holman. Dermed leder ungarerne gruppa foran Kroatia på innbyrdes oppgjør.
De to beste i gruppen går til EM i 2020. Det skal spilles i tolv forskjellige byer i tolv forskjellige land.