Sverige nærmer seg VM etter ellevilt målshow mot Luxemburg

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 07/10/2017 klokken 20:58 GMT+2

Sverige feide lille Luxemburg av banen med 8-0-seier.

Sweden's forward Marcus Berg (R) celebrates with his teammate forward Ola Toivonen after scoring during the FIFA World Cup 2018 qualifying match between Sweden and Luxembourg

Sverige tok et stort steg i retning VM i Russland etter en mildt sagt overbevisende seier mot Luxemburg.
Før kveldens hjemmekamp lå svenskene ett poeng bak Frankrike i gruppe A. Etter tre poeng og hele åtte mål satte de press på Nederland som er med i kappløpet om en andreplass i gruppen som sikrer play off.
(saken fortsetter under videovinduet)

Brutal målforskjell

Nederland må dermed slå Hviterussland senere i kveld om de skal klare å henge med i kampen om å bli gruppetoer. Men med en sterk målforskjell på 26-7 mener Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal søta bror er så godt som klare for å sikre seg en av de to øverste plassene i gruppa.
– I en kamp der målforskjellen har veldig mye og si har de kjørt over Luxemburg og drept alt av de sjansene Nederland har til å bli nummer to i gruppa, sa Rekdal under lørdagens kamp.
Med en kamp mindre spilt ligger Nederland seks poeng bak Sverige i gruppe A. Med andre ord kan de ende på samme poengsum om de vinner sine to siste kamper og slår Sverige i siste kamp. Da blir målforskjellen avgjørende og den vekta er som sagt blytung og heller klart mot Sverige.

Fire mål av Berg

Sverige åpnet målshowet tidlig. Etter ti minutter fikk Sverige straffe, Andreas Granqvist var iskald fra krittmerket og sendte svenskene ett mål foran. Ett ble til to bare åtte minutter senere, denne gangen fra Marcus Berg. Samme mann fant nettmaskene hele tre ganger til i kampen.
Andreas Granqvist satte inn sin andre straffe i andre omgang, i tillegg noterte Mikael Lustig og Ola Toivonen seg på scoringslisten. Dermed endte det med hele åtte mål for Sverige.
– Vi gjør jobben bra her i dag og jobber på. 8-0 er bra, men det kunne fort endt med flere mål her i kveld, sa Berg etter kampen.
Med en slik seier setter Sverige også press på Frankrike som med en kamp mindre spilt ligger to poeng bak de gule og blå. De sikrer gruppeseieren om de vinner sine to resterende kamper i gruppa. Avgir de poeng mot enten Hviterussland eller Bulgaria har svenskene en sterk målforskjell som kan vippe dem av pinnen.
– Vi har gjort jobben her i kveld, også får vi se hvordan det går med Nederland og i de andre kampene i gruppa.
– De har litt motbakke nå?
– Ja, det har de!
Det er også verdt å nevne at Luxemburg spilte 0-0 mot Frankrike for bare noen uker siden i VM-kvalifiseringen.