Sandefjord-spiss Flamur Kastrati er en del av Kosovos tropp som møter Ukraina og Island i VM-kvalifiseringen. Det bekrefter Sandefjord på klubbens hjemmeside.
– Det var selvfølgelig et av målene mine for resten av sesongen. Jeg har vært litt ute en periode nå, sier Kastrati til Eurosport.no, og sikter blant annet til skader.
VM-kvalifisering
Ventura nektet å trekke seg – Så fikk han sparken
15/11/2017 PÅ 17:11
Denne sesongen har imidlertid få ting stoppet den hardtarbeidende angriperen i Eliteserien. På 20 kamper har han scoret åtte mål. Det gjør at han er toppscorer for Sandefjord, og faktisk har han dobbelt så mange mål som de neste på listen.
– Nå har jeg fått mye spilletid og føler jeg har levert i Eliteserien ganske mange ganger. Da kommer den bonusen der. Det er veldig positivt, og jeg ble veldig glad.
Sandefjord-spissen ble ringt av manageren før søndagens kamp mot Aalesund. Kastrati brukte ikke mange sekunder på å ta avgjørelsen.
– Jeg var selvfølgelig klar, smiler han.
(saken fortsetter under)

Kastrati-dobbel sjokkerte Vålerenga

Takker Sandefjord for muligheten

Nå er han på plass i Kosovo hvor han har gjennomført første trening med laget.
Det er en stund siden Kastrati var inne i landslagsvarmen. 25-åringens forrige kamp med flagget på brystet kom 3. juni 2016 mot Færøyene. Dermed får han for første gang være med i troppen som spiller kvalifiseringskamper til VM 2018, men garanterer ikke at han får spilletid.
– Vi har spillere som har spilt fast nesten hele tiden. Man skal ikke se bort fra at de får starte, så det kan eventuelt bli et innhopp. Jeg stresser ikke så mye med det, sier han.
– Hva har Sandefjord betydd for at du er tilbake i varmen?
– Jeg har så mye å takke Sandefjord for. Måten de har hjulpet meg til å ta fatt på karrieren. Ikke bare folk rundt meg, men også de i byen som setter pris på meg. Jeg prøver å gi tilbake.
– Lars (trener Bohinen), ledelsen og spillerne har vært en viktig faktor for at jeg har lykkes ganske godt denne sesongen. Det kan bare gå en vei, og det er oppover, sier en offensiv Kastrati.

Møter gamle Eliteserie-kjenninger

Det er ikke bare Kastrati som er et kjent ansikt i Kosovos tropp sett med norske øyne. Odds Elbasan Rashani, tidligere Strømsgodset-talent Bersant Celina og eks-Viking-spiller Valon Berisha er med.
– Vi henger sammen hele tiden. Det er gutter som jeg har kjent lenge. Jeg har spilt med mange av de tidligere. Vi har en ganske fin tone.
Ingen av spillerne trenger å tenke på et avansement til VM i Russland i 2018. Etter åtte spilte kamper, har laget kun ett poeng. Det kom i åpningskampen borte mot Finland.
– Vi er langt fra å komme til sluttspill, men det er viktig å få erfaring med flere kamper sammen. Vi kommer til å komme med bedre prestasjoner på banen. Kamper og samlinger vil gjøre at vi får et sterkt lag.
Kroatia med 16 poeng topper gruppe I sammen med Island. På 14 poeng ligger både Tyrkia og Ukrainia.
Første kamp er hjemme mot Ukraina 6. oktober, før turen går til Island for å spille kamp fire dager senere.
VM-kvalifiseringen ser du på Eurosport Player.
VM-kvalifisering
Rørt Bendtner til Eurosport: – 2017 har sannsynligvis vært mitt største år på fotballbanen
15/11/2017 PÅ 08:32
VM-kvalifisering
Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her
14/11/2017 PÅ 21:36