Scanpix

Innkalt til krisemøte etter skandaleexit – får trolig sparken

Innkalt til krisemøte etter skandaleexit – får trolig sparken
Av Eurosport

14/11/2017 18:18Oppdatert 14/11/2017 18:25

Italienske fotballhjerter blør og krever svar fra de ansvarlige. Det kommer trolig ikke før onsdag etter et krisemøte med landslagssjef Gian Piero Ventura.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Det er første gang på 60 år at et VM-sluttspill går uten italiensk deltakelse. Italiensk presse kalte tapet for Sverige mandag for en «apokalypse» for fotballnasjonen med fire VM-titler.

Det italienske fotballforbundet har innkalt til et krisemøte med den 69 år gamle Ventura onsdag hvor det er ventet at han får sparken. Også fotballpresident Carlo Tavecchio er også satt under press med krav om at han trekker seg.

– Som dere vet så er det opp til sjefen å ta ansvar. Hvis jeg var ham (Tavecchio), så hadde jeg trukket meg, sa Giovanni Malago, presidenten i Den italienske olympiske komité (CONI).

For mange gjenspeiler nederlaget for Sverige problemene som har vært innen italiensk fotball etter VM-gullet i 2006. De to siste VM-sluttspillene har endt med at Italia har ryket ut før cupspillet.

– Det var en trist dag for italiensk idrett. Det er klart at vi må gjenbygge fotballen, og at vi må ta avgjørelser vi ikke har hatt mot til å ta tidligere, sa idrettsminister Luca Lotti.

– Vi oppdaget ikke problemene i går. Vi er blitt slått ut i gruppespillet de to siste mesterskapene. Det er en del å gjøre og nå har vi muligheter til å gjenoppbygge italiensk fotball fra ungdomsnivå helt opp til Serie A, sa Lotti.

(©NTB)

0
0