Kun én gang har et fotball-VM gått uten Italia siden 1934. Nå kan det skje igjen.
For mandag kveld må «Gli Azzurri» hente inn 0-1 mot Sverige i playoffen for å sikre seg billett til Russland. I støvellandet tør man ikke tenke på hva som vil skje det ikke skulle gå.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Om det ikke er jordens undergang, så er det i hvert fall en enorm katastrofe for hele landet, sier Corriero dello Sport-journalist Andrea Santoni.
Santoni er ikke den eneste som skjelver før skjebnekampen. For allerede under søndagens trening var en av hans kolleger, Monica Vanali, i ferd med å bryte sammen før hun skulle gå live.
– Ser du at vi er redde? Ser du at vi er så redde foran morgendagen at vi holder på å drite på oss?!, utbrøt Vanali til pressekorpset rundt seg.
For italienerne vil helst bare ha det hele unnagjort. «Apokalypse», «landssorg» og «katastrofe» er betegnelser som har florert i landspressen de siste dagene.
– Det er så mange som arbeider innen fotballen i dette landet, og et negativt utfall på mandag vil påvirke samtlige på en ekstremt negativ måte. Ikke bare rent sportslig, men også økonomisk, sier Santoni.
Italienerne leverte en svært tam forestilling i Stockholm fredag. Det gikk ikke upåaktet hen.
– Italiensk landslagsfotball er død. Vi hadde slått dette Sverige-laget med et Serie C-lag. Det svenske laget er like bra som et 3.divisjonslag her hjemme, sa Ternana-trener Sandro Poscheschi.
Ternana befinner seg på nettopp nivå tre i Italia. Poscheschi ble senere tvunget til å unnskylde seg for uttalelsen.
– Språkbruken min var litt for drøy. Jeg er en stor tilhenger av Italia. Jeg var bare frustrert, på lik linje med alle andre som ønsker å se Italia i VM.
Om Italia går glipp av sitt første fotball-VM på 60 år ser du på Eurosport Player og MAX i kveld fra kl. 20.00
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53