Kun én gang har et fotball-VM gått uten Italia siden 1934. Nå kan det skje igjen.
For mandag kveld må «Gli Azzurri» hente inn 0-1 mot Sverige i playoffen for å sikre seg billett til Russland. I støvellandet tør man ikke tenke på hva som vil skje det ikke skulle gå.
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
– Om det ikke er jordens undergang, så er det i hvert fall en enorm katastrofe for hele landet, sier Corriero dello Sport-journalist Andrea Santoni.
Santoni er ikke den eneste som skjelver før skjebnekampen. For allerede under søndagens trening var en av hans kolleger, Monica Vanali, i ferd med å bryte sammen før hun skulle gå live.
– Ser du at vi er redde? Ser du at vi er så redde foran morgendagen at vi holder på å drite på oss?!, utbrøt Vanali til pressekorpset rundt seg.
For italienerne vil helst bare ha det hele unnagjort. «Apokalypse», «landssorg» og «katastrofe» er betegnelser som har florert i landspressen de siste dagene.
– Det er så mange som arbeider innen fotballen i dette landet, og et negativt utfall på mandag vil påvirke samtlige på en ekstremt negativ måte. Ikke bare rent sportslig, men også økonomisk, sier Santoni.
Italienerne leverte en svært tam forestilling i Stockholm fredag. Det gikk ikke upåaktet hen.
– Italiensk landslagsfotball er død. Vi hadde slått dette Sverige-laget med et Serie C-lag. Det svenske laget er like bra som et 3.divisjonslag her hjemme, sa Ternana-trener Sandro Poscheschi.
Ternana befinner seg på nettopp nivå tre i Italia. Poscheschi ble senere tvunget til å unnskylde seg for uttalelsen.
– Språkbruken min var litt for drøy. Jeg er en stor tilhenger av Italia. Jeg var bare frustrert, på lik linje med alle andre som ønsker å se Italia i VM.
Om Italia går glipp av sitt første fotball-VM på 60 år ser du på Eurosport Player og MAX i kveld fra kl. 20.00
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38
EM-kvalifisering
Landslagsbacken om kritikken: – Har blitt vant til det
09/09/2019 PÅ 09:55