Fem år gamle Bradley Lowery er blitt et symbol på samhold og solidaritet i Fotball-England.
Den unge Sunderland-supporteren ble i 2013 diagnosert med en uhelbredelig kreftform i nervesystemet. Siden har han blitt trykket til brystet av både fotballsupportere og britisk presse i det fotballglade landet. Særlig hans svært nære vennskap med Sunderlands storscorer Jermain Defoe har gjort inntrykk.
Etter to år med intens cellegiftbehandling så alt ut til å gå bedre, men i juli i fjor kom den nedslående beskjeden - kreften var tilbake. I desember skrev BBC at Lowery hadde fått beskjed om at han bare hadde få måneder igjen å leve, og i februar kom meldingen om at han har utviklet enda en ny kreftsvulst.
EM-kvalifisering
Englands kamp mot Bulgaria stanset to ganger etter rasistiske tilrop
14/10/2019 PÅ 19:50
Siden den gang har Lowery gått gjennom flere tunge behandlinger, og det ble besluttet at den tapre sjelen skulle begynne med immunterapi – en ny, kostbar form for kreftbehandling.
Like før jul fikk Lowery drømmen oppfylt da han fikk være maskot for favorittlaget Sunderland i Premier League-møtet med Chelsea, trygt ledsaget av Defoe.
Sunderland-spilleren har flere ganger vært på besøk hos Lowery på sykehuset hvor han er innlagt.
Lørdag var duoen igjen sammen, denne gangen i anledning Englands VM-kvalifiseringskamp mot Litauen.
Etter en god klem og betryggende ord fra Defoe kom Lowery, stolt som en hane, ut av spillertunnelen sammen med landets elleve beste fotballspillere.
Det så nesten ut til å bli litt for mye for den unge gutten, som holdt seg for ørene av den voldsomme støyen fra engelske hjemmefans.
Men da «God save the Queen» i kjent stil runget over Wembley, smilte den kreftsyke lille gutten fra øre til øre – et øyeblikk som nok rørte ved de fleste som overvar begivenhetene.
Underveis i kampen fikk Lowrey selvsagt orkesterplass på tribunen, og det var som skrevet i stjernene at det var nettopp Defoe som skulle sette Englands første scoring for kvelden, over tre år etter sin forrige start for landslaget.
Defoes erstatter i Jamie Vardy doblet ledelsen etter 66 minutter, og bidro til å sementere tre poeng for et engelsk landslag som ennå har til gode å tape i VM-kvalifiseringen.
Gareth Southgates menn topper gruppen med sine 13 poeng, fire poeng foran Slovakia og hele fem foran Slovenia når kvaliken er halvspilt.
Men det var lille Bradley Lowery denne kvelden handlet om.
For det skal mye til for at England ikke spiller fotball-VM i Russland 2018, men om fem år gamle Lowery lever til det, er langt ifra sikkert.
UEFA Nations League
England med sjelden straffeseier mot Sveits
09/06/2019 PÅ 16:01
UEFA Nations League
Sterling-dobbel i engelsk drømmekamp
15/10/2018 PÅ 20:49