Scanpix

Italia raste etter at VM-billetten glapp: – Dette er Apokalypsen

Italia raste etter at VM-billetten glapp: – Dette er Apokalypsen

13/11/2017 21:47Oppdatert 13/11/2017 23:30

Det kokte på San Siro etter at det ble klart at Italia uteblir fra VM for første gang på 30 år.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

En øredøvende pipekonsert møtte det svenske landslaget i Italia. Med uavgjort eller seier ville de gule og blå sikre seg en plass i neste års VM. Mens Italia for tredje gang i historien ville måtte se mesterskapet hjemme ifra. Sist gang det skjedde var i 1958. Italia var heller ikke med under det første verdensmesterskapet i 1930 da de ikke deltok.

Som ved pipingen under nasjonalsangen satte vertene press fra første stund. Til tider et massivt press der svenskene ikke kunne gjøre annet enn å prise seg lykkelige for at de ikke lå under etter at en omgang var spilt.

Men presset ble ikke mindre i andre omgang. I det 46. minutt kom situasjonen som fikk det til å koke på San Siro.

Ropte på straffe

Ett innlegg fra høyre fant Darmian på bakerste stolpe som dempet ballen på brystet. Lustig gikk i duell for å få klarert ballen, men endte opp med å sparke italieneren i magen og han ble liggende nede. Dommeren blåste i fløyta, men ikke i fordel hjemmelaget. Det ble blåst frispark til Sverige for det dommeren mente var en hands i det Darmian dempet ballen inne i boksen.

Men på reprisebildene var det vanskelig å se om den italienske spilleren brukte brystet eller en aktiv arm. (se video)

– Det er ikke sikkert det der er hands. Om han tar ned den på lovlig vis er Sverige meget heldige for at det ikke blir straffe der, sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre under kampen.

(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Video - Ble Italia snytt for straffe her?

00:37

Til tross for at presset var enormt, til tross for at publikum buet og til tross for at Italia styrte det meste av spillet klarte svenskene å holde stand. En målløs kamp var nok til å sikre VM-billett til Russland i 2018. Mens Italia uteblir fra mesterskapet, for første gang på 60 år og for tredje gang i historien.

Buffon: – Vi skal reise oss

På banen etter kampen stod de blåkledde målløse igjen, gråtende.

Dette kan også ha vært det siste vi så av den legendariske keeperen Gianluigi Buffon som tidligere har meldt at han legger opp etter VM. Et VM som nå blir å se uten Italia.

– Jeg er ikke trist på mine egne vegne, men for all italiensk fotball, sier Buffon før han fortsetter:

– Det er helt klart en fremtid for italiensk fotball, vi har stolthet, mulighet og vinnervilje. Etter denne skuffelsen skal vi klare å reise oss igjen.

0
0