Stian Thelen

Oppdatert 05/10/2017 klokken 19:53 GMT+2

Robert Lewandowski serverte publikum et målshow mot Armenia.

Lewandowski

Robert Lewandowski var i målform mot Armenia og skjøt Polen litt nærmere VM i Russland neste år. Bayern München-stjernen var i praktslag og scoret hat trick mål i 6-1 seieren over Armenia.
Spissen har nå 50 scoringer på 90 kamper for Polen og er dermed nasjonens mestscorende på landslaget.
Polen leder nå gruppen med seks poeng foran Danmark og Montenegro som møtes senere torsdag kveld. Skulle det ende i poengdeling kan Lewandowski og co. bestille flybilletter til Russland neste sommer. Polakkene har uansett stålkontroll på gruppen om ett av lagene skulle vinne og møter Montenegro hjemme søndag.
Saken fortsetter under videoen:

Lewandowski-perle

Det kunne nesten ikke ha startet bedre for Polen. Łukasz Piszczek fikk fritt leide på høyrekanten etter to minutters spill. Inne foran mål fant han Kamil Grosicki som banket ballen inn i mål.
Så var det klar for Lewandowski-show. I det 18. minutt fikk Polen frispark like utenfor sekstenmeteren til Armenia. Robert Lewandowski stilte seg og banket til. Ballen suste over muren og dalte ned i nettmaskene. En flott frisparkperle.
Syv minutter senere oppstod det en underlig situasjon som man ikke ser så ofte på dette nivået i internasjonal fotball. Midtstopper Taron Voskanyan og keeper Grigor Meliksetyan klønete deg skikkelig til for seg selv og Polen fikk indirekte frispark fra rundt syv meters hold.

«Parkerte bussen»

Armenia satte alle spillerne i mål, men det hindret ikke Lewandowski å banke inn 3-0 via en armensk spiller.
– Det er jo ufattelig klønete. Voskanyan spiller den tilbake og forventer at keeper skal ta den med beina, selvfølgelig. Det er bare å måke ballen ut til corner. Gjøre ett eller annet. Få den vekk, kommenterte Eurosports Jørn Sundby.
Hovhannes Hambardzumyan reduserte før pause, men Polen pyntet litt på målforskjellen etter pause. Først smadret Jakub Błaszczykowski inn 4-1 før Lewandowski fullførte hat tricket med sin 5-1 scoring. Rafał Wolski satte punktum med sin 6-1 scoring like før slutt.