• 2. april starter endelig Eliteserien igjen! Se alt på discovery+
ULLEVAAL: Norge-Armenia 9-0 (5-0)
For ingen kunne stoppe Joshua King, Erling Braut Haaland og resten av det norske landslaget, da de omsider fant målformen mot et nærmest hjelpeløst Armenia-lag.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Å score mitt første hat-trick på Ullevaal var deilig for meg personlig, Joshua King til TV 2 etter kampslutt.
Watford-spissen har ikke vært fast i elleveren etter at Ståle Solbakken tok over, det er en avgjørelse spissen har respektert.
– Jeg har hele tiden vært tålmodig, og jeg har respektert valget, og så har jeg prøvd å vise på trening at jeg bør få sjansen, fortsetter King.
Det sikret dermed den største norske seieren på 30 år. (Norge - San Marino, 10-0, 1992). Den gang spilte både Erik Thorstvedt og Gøran Sørloth. Mot Armenia var sønnene deres Kristian Thorstvedt og Alexander Sørloth innvolvert.
Ståle Solbakken var naturligvis veldig fornøyd etter storseieren. Han ble spesielt imponert over Erling Braut Haaland.
– Vi hadde et monster av en spiss i førsteomgangen. Det er ingen som følger de eksplosjonene han hadde noen ganger der. Det er nesten så du sitter å gnir deg i øynene, sier Solbakken.

Direkte rødt

Gjestene gjorde derimot sitt for å stoppe det norske maskinerineriet, og allerede etter fire minutter lå superspiss, Haaland, nede for telling ved femmeteren til Armenia. Men kveldens dommer blåste ikke for straffe, til tross for pipekonsert fra de oppmøtte tilskuerne på Ullevaal.
Kort tid etter gikk Haaland igjen i bakken, denne gangen utenfor 16-meteren etter en grisestygg takling av Armenias nummer 6, Arman Hovhannisyan. Da nølte derimot ikke dommeren, og dro frem det røde kortet momentant.
Men til tross for noen tapre forsøk på å stoppe den norske superstjernen, så skulle det omsider løsne for Dortmund-spilleren, som i det 24. minutt satte inn kveldens første scoring, etter en leken lobb over den armenske keeperen.

Haaland-dobbel

Og fra scoring nummer én gikk det kun en vei, og det var oppover for de norske herrene.
Kun minutter senere blåses det straffe til Norge, da Kristian Thorstvedt ble felt fremfor det armenske målet. Fra straffemerket var Joshua King iskald, og det sto 2-0 på Ullevaal.
Og omentrent ikke før dommeren hadde fått blåst i gang kampen igjen, var det igjen en ny norsk scoring. Denne gangen var det mannen som skaffet straffesparket bare noen minutter før som skulle få seg en nettkjenning. Kristian Thorstvedt leverte som bestilt og fra ti meter satte rogalendingen enkelt inn kveldens tredje.
Norge ga seg derimot ikke der, og ytterlige to mål skulle det bli før dommeren blåste av de første 45.
Både Joshua King og Erling Braut Haaland klinket inn ytterligere to på rappen før runding - sistnevnte en skikkelig kunstscoring i ordentlig Haaland-klasse. En lekker lang ball fra Thorstvedt fra venstre, som Haaland elegant dempet og deretter klinket mellom de armenske stengene.

Hattrick av King

Etter pause gjorde Ståle Solbakken en rekke bytter. Blant annet tomålsscorer Erling Braut Haaland, som fikk seg en trøkk etter det siste målet, måtte sette seg på benken.
En som derimot ikke trengte hvile var Joshua King, som fortsatte å vise målform også etter runding. Etter vel kvarteret spilt i den siste omgangen, nærmest flikket Norges nummer 7 inn sin tredje nettkjenning for kvelden med hælen, og resultattavla viste 6-0 da det fortsatt gjensto drøyt halvtimen igjen på klokka.
Og da man trodde ikke Norge hadde flere mål i seg, så glimtet jammens også Mats Møller Dæhli og Alexander Sørloth til, da de klinket inn hele tre kjappe på rappen og fastslo det nådeløse sluttresultatet, 9-0.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53