Fransk flause mot lille Luxembourg

Jonas Moen Rye

Oppdatert 03/09/2017 klokken 23:04 GMT+2

Frankrikes stjernegalleri maktet aldri å få ballen i mål da Luxembourg kom på besøk i VM-kvaliken.

France Luxembourg Griezmann

Frankrike–Luxembourg 0–0:
Frankrike spilte ball i hatt med Nederland på torsdag og kunne smile for en overlegen 4-0-seier. Søndag var det imidlertid hardt ned igjen på bakken for de franske superstjernene.
For selv med et angrepsarsenal beståense av Kylian Mbappe, Thomas Lemar, Antoine Griezmann, Paul Pogba og Olivier Giroud fra start, maktet hjemmelaget aldri å få ballen i mål mot et bortelag som kjempet med nebb og klør gjennom samtlige 90 minutter.
Gjestene var til og med nær ved å stjele alle tre poengene da Gerson Rodrigues satte ballen i stolpen alene med Hugo Lloris i Frankrike-buret. Også Griezmann fikk føle på aluminiumstreff på et frispark i første omgang.
72 prosent ballinnehav, 10 cornere, 8 skudd på mål, 11 utenfor og 13 blokkerte avslutningsforsøk var altså ikke nok til å sikre Didier Deschamps tre poeng de fleste nok hadde kalkulert med på forhånd.
Frankrike leder likevel fortsatt gruppe A med sine 17 poeng, ett mer enn Sverige som knuste Hviterussland tidligere søndag kveld. Nederland har 13 poeng, mens firer Bulgaria står med 12. Luxembourg har tatt fem poeng på åtte kamper. Det samme har jumbo Hviterussland.

Belgia klare for VM

Luxembourgs naboer i nord fikk også litt å juble for søndag kveld. For med 2-1-seier borte mot Hellas er klare for fotball-VM i Russland neste år.
Romelu Lukaku ble helt da han satte inn matchvinnerscoringen etter at å ha sett Jan Vertonghens ledermål bli utlignet av Zeca. Alle scoringene kom i løpet av fem begivenhetsrike minutter i midten av andreomgang.
Belgia topper sin gruppe med 22 poeng, åtte mer enn toer Bosnia som slo lille Gibraltar 4-0 når to spillerunder gjenstår.

Portugal straffet røde Ungarn

Portugal på sin side slo ti mann sterke Ungarn 1-0 i Budapest. André Silva ble matchvinner etter å ha blitt servert av Cristiano Ronaldo.
Ungarn fikk Tamás Priskin utvist allerede etter en halvtimes spill, da Ferencvárosi TC-spissen satte albuen i hodet på Pepe i en duell.