Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmen om et mirakel lever: Syria til VM-play off

Jonas Moen Rye

Oppdatert 05/09/2017 klokken 19:30 GMT+2

Elleville scener da Syria sikret VM-play off tre minutter på overtid.

Syria

Foto: Scanpix

Syria har på sensasjonelt vis tatt seg til play off til VM etter å ha spilt 2–2 mot Iran i siste kamp i Asias VM-kvalifiserings gruppe A.
Der venter enten Australia eller Saudi Arabia for Ayman Hakeems mannskap, mens Sør-Korea slår følge med Iran til VM.
Premissene før den siste kvalifiseringsrunden var klare. For å ta seg direkte til VM måtte Syria slå allerede VM-klare Iran borte, mens Sør-Korea måtte avgi poeng borte mot Usbekistan.
Usbekistan gav Syria den hjelpen de trengte og holdt Sør-Korea til 0-0, men da Sardar Azmoun sendte Iran opp i 2–1-ledelse så det mørkt ut for Hakeem og hans menn.
Men i kampens 93. minutt dukket Omar Al Somah opp og sørget for at sensasjonslaget tok det ene poenget de trengte for å sikre play off-plassen.
– Jeg håper vi kan gi folket vårt glede, for det trenger de. Jeg skal gi alt for at vi skal kvalifisere oss for VM. Vårt krigsherjede lang trenger det, sa Al Somah etter å returnert til landslaget med scoring mot Qatar forrige uke.
Artikkelen fortsetter under bildet
picture

Enorme folkemengder var samlet i Damaskus for å følge sine helter på storskjerm.

Foto: Scanpix

Det en yndete turistmålet øst i Middelhavet har sett nasjonen ramle sammen av den forferdelige borgerkrigen som har herjet landet siden 2011.
Krigen har kostet nesten 500 000 mennesker livet, over 50 000 barn, og har drevet mer enn fem millioner mennesker på flukt.
Men nå kan drømmen om en VM-deltakelse kanskje bidra til å forene det krigsherjede landet.
Landslaget har imidlertid vært et bentent tema for mange syrere. Ifølge The Daily Mail ser flere laget som en representasjon av Bashar al-Assads regime, og har derfor hatt problemer med å støtte det.
Den vinden ser imidlertid ut til å snu. AP har tidligere i uken meldt at det ville bli satt opp flere storskjermer i hovedstaden Damaskus for at syrere skulle få mulighet til å følge laget som er på vei mot en vanvittig sensasjon.
PS. Syria har spilt sine hjemmekamper i VM-kvalifiseringen i Malaysia, og vil etter alle solemerker også spille play off-kampen der.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame