Etter 1–1 i første kamp i Malaysia var det knyttet stor spenning til om Syria kunne klare en sensasjonell seier på bortegress i Sydney.
VM-håpet ble skikkelig tent da Omar al-Somah sendte den krigsherjede nasjonen i føringen etter bare fem minutter.
Det skulle bare ta sju minutter før veteranen Cahill sørget for balanse i regnskapet. Han satte ballen i mål på innlegg fra Matthew Leckie.
VM
Omdiskutert VAR-straffe hindret Danmark-seier
21/06/2018 PÅ 14:39

Helt

Etter en målrik åpning ventet halvannen time med spenning på arenaen i Sydney. Syria måtte klare seg med ti mann etter at Mahmoud al-Mawa ble utvist tidlig i første ekstraomgang. Og i starten av den andre kom scoringen som sørget for at Australia fortsatt har håp om å nå neste års VM i Russland.
Igjen var Cahill frampå for australierne, denne gang med hodet på et innlegg fra Robbie Kruse.
– Jeg løper til siste slutt for disse spillerne og denne treneren, og da får man betalt. For meg er det dette fotball handler om, sa tomålshelten med over 100 landskamper for Australia.

Siste hinder

Mens Syria skuffet må innse at VM-kvalifiseringen er over, kan Australia forberede seg på omspill mot laget som havner på fjerdeplass i CONCACAF-kvalifiseringen (Nord- og Mellom-Amerika og Karibia).
Kampene skal spilles i november, og motstanderen blir etter alt å dømme Panama eller Honduras.
– Det burde egentlig ikke spille noen rolle hvem vi møter. Nå må vi som spillergruppe ta det til neste nivå og tro på oss selv, for de fire siste årene har vært en fantastisk reise, sier Cahill.
(©NTB)
Privatkamper
Ajer overbeviste billettkontoret – sikret en hel langside til familie og venner
24/03/2018 PÅ 08:30
Privatkamper
Suksesstreneren roser norsk landslagsdebutant: – Han var et problem for oss
23/03/2018 PÅ 20:41