Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener landslagssjef Riise sliter med det samme som Sjögren gjorde: – Forferdelig

Kristian Hennie

Oppdatert 05/08/2023 klokken 14:20 GMT+2

Lørdag morgen norsk tid sto det om kvartfinaleplass i VM, da Norge møtte Japan i Wellington. Men det ville seg ikke for de norske jentene.

Ingrid Syrstad Engen i aksjon for Norge i åttedelsfinalen mot Japan

Foto: Getty Images

Japan - Norge 3-1 (1-1)
De sjokkerte en hel fotballverden da de utklasset Spania med 4-0 i siste gruppespillskamp i VM. Lørdag morgen norsk tid sto Japan på motsatt banehalvdel mot Norge i Wellington.
Kampen startet i et intens tempo og det var de japanske jentene som dominerte innledningsvis. Etter at de to lagene gikk til pause på 1-1, utnyttet Japan feil hos de norske jentene i den andre omgangen.
Med 3-1 seier avanserer dermed Japan til kvartfinalen i VM, hvor de møter vinneren av Sverige og USA.

Sammenliknes med Sjögren

Norge slet med å stoppe de offensive spillerne til Japan gjennom hele kampen. Discoverys fotballekspert, Asbjørn Myhre, mener at de japanske jentene vant fullt fortjent lørdag formiddag norsk tid.
– Vi visste at vi måtte treffe på alt og være på vårt aller beste for å slå Japan. Dessverre gir vi bort et par baklengs på personlige feil. Kampen under ett produserer vi ikke veldig mye, men etter at vi setter inn sluttspurten har vi jo faktisk enorme sjanser til å score både på 2-1 og 3-1, sier Myhre.
Mesterskapet til Norge har vært preget av litt utenomsportslige kontroverser, da stjernespiller Caroline Graham Hansen fyrte løs etter å ha blitt benket i gruppespillskampen mot Sveits.
– Jeg må jo si at det er et nytt mesterskap som blir en nedtur for Norge. Både på grunn av resultatene og alt bråket som har vært. Det gjør jo at det stilles noen spørsmål ved hvordan det blir videre også, sier Myhre.
Fotballeksperten drar også linjer til den forrige landslagstreneren til Norge, Martin Sjögren, og mener at Riise sliter med mye av det svensken også gjorde som sjef.
– Vi har verdensklassespillere særlig offensivt, men den store utfordringen er å få de beste til å fungere i et balansert kollektiv. Det slet Sjögren med og det sliter også Hege Riise med foreløpig.

Målrik start

Kampen startet i et forrykende tempo fra det japanske spillerne, som presset Norge bakover i banen fra start.
Og allerede 15 minutter inn i den første omgangen fikk de uttelling. Hinata Miyazawa sender et innlegg inn fra venstresiden og inne i feltet er Ingrid Syrstad Engen uheldig idet hun flikker ballen i eget mål.
Dermed var den verst tenkelige starten et faktum for Hege Riises jenter - men de skulle svare umiddelbart.
Fem minutter etter Japans scoring var det Norge sin tur til å vise seg fram på Sky stadion i Wellington.
Vilde Bøe Risa ble spilt gjennom på høyresiden og slo et meget godt innlegg inn i feltet. Der sto Chelsea-spiller Guro Reiten meget godt plassert, og headet inn utlikningen på eksemplarisk vis.

– Forferdelig

Lagene gikk til pause på 1-1, men Japan skulle starte den andre omgangen slik de gjorde i første akt.
Kun fem minutter var spilt i andre omgang, da det japanske maskineriet gikk opp i 2-1 etter klabb og babb i den norske sekstenmeteren. Vilde Bøe Risa slo en svak støttepasning inne i eget felt, som enkelt ble plukket opp av en påskrudd Risa Shimizu. Den 27 år gamle West Ham-spilleren gjorde ingen feil og sendte Japan opp i ledelsen.
– Det er jo forferdelig norsk forvarsspill. Hva er det som skjer der, utbrøt NRKs kommentator Christian Nilssen etter scoringen.
Men Norge nærmet seg nok en utlikning 15 minutter før slutt. Innbytter Karina Sævik ble spilt strålende gjennom i boksen til Japan. 27-åringen banket til og var kun marginer unna å sette inn 2-2.
På dette tidspunktet hadde også stjernespiller Ada Hegerberg kommet inn fra benken, og Norge var i ferd med å sette inn sluttspurten sin. Men så straffet japanerne Hege Riises jenter.
Japan kontret og Hinata Miyazawa ble spilt alene gjennom med Mikalsen i Norge-buret. 23-åringen gjorde ingen feil og satte spikeren i kista for det japanske laget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame