Populære sporter
All sport
Vis alt

Nysigneringen før VIF-debuten: – Det største blir å spille foran Klanen

Even Lübeck

Oppdatert 05/08/2023 klokken 10:48 GMT+2

Elias Hagen debuterer for Vålerenga mot Strømsgodset borte lørdag. Han vokste opp med VIF og innrømmer at det blir stort å spille for dem.

Elias Hagen fra tiden som Bodø/Glimt-spiller før en Eliteseriekamp i 2021. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Foto: NTB

De nedrykksplasserte blåtrøyene hentet midtbanespilleren Elias Hagen (23) fra IFK Göteborg mandag. VIF betalte rundt sju millioner kroner for den tidligere Bodø/Glimt-spileren, og 23-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2027-sesongen.
– Det har vært fine dager så langt. Jeg har møtt alle gutta og kommet godt i gang. Det har vært litt styr, men det har gått helt fint. Treningene har vært gode, så jeg liker hvordan vi ser ut, sier han til Discovery.
Vålerenga har hatt en marerittaktig første halvdel av årets eliteseriesesong, og i juni kostet det Dag-Eilev Fagermo jobben på Valle. Signeringen av tidligere LSK-trener Geir Bakke har heller ikke brakt umiddelbar suksess, og Oslo-laget står med tre strake tap etter ansettelsen.

– Må innse at vi er der

Etter 15 spilte kamper befinner Vålerenga seg på en 15.-plass. Opp til trygg grunn er avstanden fem poeng.
– Det er ikke til å skjule at vi er i en situasjon vi ikke vil være i, selvfølgelig, men vi må bare innse at vi er der. Så må vi jobbe ut fra det og unngå å rykke ned. Jeg har stor tro på at vi får til det, og jeg håper alle mener at nedrykk skal ikke skje. Det må unngås, rett og slett.
– Etter å ha vært VIF-spiller noen dager og trent med laget, er du overrasket over at dere er under streken?
– Litt. Det er typisk nå at vi trenger litt flere sjanser og at vi slipper inn enklere mål. Jeg føler det ikke skal så mye til før vi får litt flyt, mer selvillit også vinner vi et par kamper. Da er plutselig situasjonen snudd helt på hodet.

Gleder seg mest til én ting

På spørsmål om hva han gleder seg mest til, svarer han kontant:
– Det blir å spille foran Klanen. Det blir helt rått! Jeg er fra Oslo og vært masse på kamp da jeg var yngre. Jeg har alltid sett opp til dem, sier han.
– Jeg håper jeg kan få mange gode opplevelser med dem.
picture

Klanen

Foto: NTB

Tungt halvår i Sverige

Hagen forlot Aspmyra til fordel for svenske Göteborg tidlig i januar i år. 23-åringen startet samtlige av årets fjorten første seriekamper, men i to av de tre siste kampene har midtbanespilleren blitt plassert på benken.
– Nei, hva skal jeg si... Å bare spille 18 kamper ble ikke som jeg hadde håpet på da jeg gikk dit. Ting går ikke alltid som planlagt, men jeg angrer ikke. Jeg lærte mye av det, selv om det føltes dritt da jeg sto i det. Jeg skulle ønske det gikk bedre.
– Hvorfor gikk det ikke bedre?
– Det er en kombinasjon av mange ting. I starten var jeg ganske fornøyd og fikk rollen jeg ville ha. Så gjorde vi det dårlig i cupen og treneren fikk sparken, og etter det ble det litt halvveis hele veien. Midlertidige trenerløsninger var ikke gunstig for meg. Jeg spilte 10er og andre ting, og vi var ikke et så spillende lag som jeg ble lovet.

Kjempekamp

I fjor høst var Hagen sentral i Glimt-laget som var nære å kvalifisere seg til mesterligaens gruppespill som første norske lag siden 2007. Totalt ble det 78 kamper for de gulkledde fra nord.
Det siste halvåret ble som meldt ikke all verden hos IFK Göteborg, men spesielt én kamp sitter igjen:
– 6-0 over Degerfors var kul, med mål og to målgivende foran 15.000 tilskuere. Ellers var det ikke så mange store høydepunkter sportslig sett.
Nå har han fullt fokus på Vålerenga.
– Vi er ikke der vi skal være, og vi må innse realiteten. Vi er under streken. Så må vi jobbe derfra, og jeg har troen på at vi skal klare å unngå nedrykk.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame