VIF-keeperen med målgivende – juvelen avgjorde mot Godset

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 17/03/2023 klokken 14:31 GMT+1

Som KFUM Oslo-trener har Jørgen Isnes blandede minner fra Initility Arena. Fredag måtte den ferske Godset-mannen se at laget sitt ikke klarte å vippe kampen i sitt favør.

Magnus Smelhus Sjøeng og Jacob Dicko Eng.

Vålerenga - Strømsgodset 3-2
Til tross for at det ikke endte med seier på Intility, er det liten tvil om at Jørgen Isnes har rukket å sette sitt preg på Strømsgodset. Det har også nysignering Jostein Ekeland, som ser ut til å bli en viktig brikke for drammenserne den kommende sesongen.
Mot Vålerenga scoret den tidligere Sandnes Ulf-spilleren sitt fjerde mål i sesongoppkjøringen.

Godset slo tilbake

Det var derimot Vålerenga som tok første stikk i fredagens treningskamp, da ballen havnet i nettet allerede før det var spilt tre minutter på et vinterpreget Initility Arena. Ballen ble slått inn i feltet etter et frispark fra høyre, der den gikk via både en Godset-spiller og keeper Viljar Myhra, før den landet i beina til Thiago Holm.
Juvelen kunne enkelt sende VIF i ledelsen, men den kongeblå gleden skulle vise seg å kun vare i en halvtimes tid. For etter 33 minutters spilt fikk Gustav Valsvik stå helt alene på corner, og den høyreiste vestlendingen gjorde ingen feil i duell med Magnus Sjøeng. Dermed 1-1.
Og fire minutter senere var kampen snudd på Valle, etter et strålende angrep av bortelaget.
Strømsgodset og Lars-Christopher Vilsvik dundret opp på venstresiden, spilte fint inn til Tobias Gulliksen, før 19-åringen spilte videre til nysignering Jostein Ekeland. Den tidligere Sandnes Ulf-kapteinen gjorde ingen feil fra drøye 12 meter og 2-1 til Godset.
Saken fortsetter under.

Solbakken om Dønnum: – Oppadgående kurve

VIF best i andre

I tillegg til Jostein Ekeland, stilte begge lag med flere nysigneringer fra start. Vålerenga startet blant annet med Henrik Heggheim i midtforsvaret sammen med Stefan Strandberg, som ankom VIF så seint som på tirsdag.
Det var derimot en annen nysignering som utmerket seg for hjemmelaget etter drøye timen spilt. Nevnte Strandberg sendte en presis kule i retning Daniel Håkans (kjøpt fra Jerv tidligere i vinter), før finnen rullet videre til Petter Strand på kanten av sekstenmeteren.
Strand dundret til fra kloss hold og uttakbart for Godsets sisteskanse. 2-2.
Så var det Vålerengas tur til å snu kampen.
Keeper Magnus Sjøeng fikk ballen i egen sekstemeter, og istedenfor å spille seg ut bakfra, valgte målvakten å sende en prosjektil i retning lyntoget Jacob Dicko Eng. Sagene-gutten løp fra alt og alle i det hvitkledde forsvaret og sendte Vålerenga i ledelsen. En strålende scoring av Fagermos menn.
Kampen endte til slutt 3-2 til Vålerenga.