For etter å ha signert som hovedtrener for belgiske KV Oostende i mai og gjennomført en sesongoppkjøring med spillerne, er det en svært tilfreds trønder som snakker med Eurosport.no kun seks dager før serieåpningen.
– Nå har jeg opplevd masse i Norge. Jeg kan gjerne tenke meg å være i utlandet til jeg gir meg som fotballtrener. Å oppleve nye ting og steder som både fotballtrener og person synes jeg er fantastisk artig.
– Jeg trives veldig godt her. Klubben og spillerne er veldig bra. Det er en fin plass å bo med ålreite folk, sier Ingebrigtsen.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
13 TIMER SIDEN

Møter Kompany

Det blir virkelig en ilddåp for 53-åringen. KV Oostende endte på 14. plass i fjorårets sesong, to plasser over streken. Ingebrigtsens første kamp er førstkommende søndag, borte mot storklubben Anderlecht, en av de store utfordrerne til seriemesterskapet i Belgia - ledet av tidligere City-profil og nå spillende trener, Vincent Kompany.
– Alle i Belgia har lyst til å være en del av den kampen. Å få delta i den er helt strålende, innrømmer «Bruttern».
Men...
– Det er klart det blir tøft det her. De er en av storfavorittene til å ta seriemesterskapet. Samtidig kan det være sånn at skal man først møte dem borte, så er serieåpninga en fin mulighet. Alle ser på dem og forventer mye.
Han synes det er modig av 33-åringen å ta på seg et så stort ansvar.
– Jeg synes han er tøff som tar på seg det. Som trener er knapt 24 timer i døgnet nok. Når du skal være spiller og trener begynner det å bli lite tid. Men jeg vil tro han har bygget opp et bra team og har gode folk. Så han har bra kontroll, er jeg redd for, ler han.
Les også: Han er nøkkelen for kjøp og salg i LSK

Bor fortsatt på hotell

Kåre Ingebrigtsen forteller videre om en trenerhverdag som er relativt lik den han hadde i Norge. Den store forskjellen blir å trene et lag som vil bli dømt nord og ned i de fleste kampene - noe som skiller seg kraftig ut fra Rosenborg-utgaven han trente.
– Det er en omstilling for meg. Hele inngangen blir annerledes. Nå skal vi ikke ha fokuset på å dominere. Vi må heller være utrolig bra på det vi skal være gode på, sier han og utbroderer videre om hvordan KV Oostende må være kontringssterke mot de gode belgiske lagene.
Ellers føler han at alt er på plass for en ny utfordring i Ingebrigtsens liv. Minus det faktum at han ikke har noe sted å bo ennå.
– Jeg bor fortsatt på hotell. Det er fryktelig stusselig. Du blir sittende og bare tenke på fotball hele tiden. Når familien kommer så blir det greit å ha noe annet å holde på med. I løpet av neste uke håper jeg å få en leilighet på plass.
Det realistiske målet for sesongen blir først og fremst å holde plassen.
– Hvis man ser på hva som skjedde her i fjor, så handler det om å overleve. En kjempesesong for oss vil være rundt 10. plass.
Og skulle de sportslige resultatene utebli, kan han alltid trøste seg med én ting:
– Det er alltid ti grader varmere enn i Trøndelag her, så det er jo nydelig!
Sett denne?
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
17 TIMER SIDEN