– Vi er på jobb, og har klare tanker om hva vi ønsker å få inn i troppen av kompetanse, erfaring og posisjon. Men det er beinharde prioriteringer. Selv om vi selger Matthew er en del av de midlene budsjettert i regnskapene. Så det er ikke slik at vi kan strø om oss med penger, sier sportssjef Simon Mesfin til Eurosport.
Han forteller at forhåpentligvis klarer klubben å få inn en eller to spillere.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er under forutsetning av at Matthew selges?
– Ja, det er en forutsetning.
22-åringen har vært på et halvt års lån til tyrkiske Osmanlispor.
– Kan han ende opp med å spille for Lillestrøm likevel?
– Han skal selges, det er det ingen tvil om. Det har vært planen hele veien. Det er et ønske fra spilleren og en plan vi har satt som klubb. Vi kunne ha solgt ham flere ganger, men da har det ikke passet for enten ham eller for oss. Det skal passe ham og det skal passe oss økonomisk.

Skade-retur

Da Thomas Lehne Olsen ble skadet åpnet Mesfin opp overfor Eurosport om at de var på spissjakt. Siden har de hentet midtstopperen Jonas Tamm. Med flere spillere tilbake fra skade ser han også et uforløst potensial i stallen de allerede har.
– Vi har ikke fått fullt utbytte av den. Vi har spilt 2 av 15 kamper med full sentrallinje fra start, med Marko Maric, Tobias Salquist, Daniel Pedersen, Arnor Smarason og Lehne Olsen. I alle de andre kampene har en eller flere vært ute, enten med skader, karantene eller sykdom. Slik sett blir vi litt styrket utover også, når også Erik Tobias Sandberg og Simen Kind Mikalsen nå er tilbake fra skader.
– Smarason begynner å komme i form, alle vet hva Lehne kan score av mål selv om det tar litt tid før han er helt tilbake, Salquist har hatt karantener og vært syk og skadet og Daniel Pedersen har spilt med en skulderskade, og i fire-fem kamper måttet ta heavy smertestillende før kamp for å kunne fullføre. Likevel har vi tatt 18 poeng, sier Mesfin.

Godt utgangspunkt

I forkant av de tre kampene som var før ferien (Tromsø hjemme, KBK borte og Godset hjemme) uttalte Mesfin til Eurosport at de ville være delvis sesongdefinerende, fordi man etterpå ville vite mer om hvordan høsten kan utarte seg på Åråsen.
Fasit ble seks av ni mulige poeng, og noe tryggere grunn under føttene.
– Det er ikke tvil om at seieren mot Godset og de andre resultatene i den runden var ekstremt viktig for oss. Alle kan jo lese tabellen, og det gjør jeg også. Med tap i den kampen hadde det vært en tyngre inngang til høsten. Lillestrøm har over flere år slitt med å vinne mange kamper på rad, og det må vi jobbe med. Vi føler fortsatt at midt på tabellen-målet er innen rekkevidde. Ofte overdramatiseres såkalte «nedrykkskamper», «seriefinaler» og slike ting i mai, men det er fortsatt 15 kamper igjen og mange poeng å spille om. Det vi har skaffet oss nå, er et brukbart utgangspunkt, men ikke noe mer enn det, sier Mesfin.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03