Den tidligere Arsenal-spilleren Mikel Arteta så lenge ut til å være den heteste kandidaten til å ta over etter Wenger, men Arsenal gjorde helomvendig og gikk for Emery.
Han har signert en avtale med London-klubben som strekker seg over de fire neste sesongene. Avtalen skal sikre treneren seks millioner pund årlig.
Spanjolens siste klubb var Paris St. Germain. Før 46-åringen tok over den franske gigantklubben, førte ham Sevilla til tre triumfer i Europa League.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN

– Starter et nytt kapittel

– Jeg er henrykt over å komme til en av de store klubbene i fotballverden. Arsenal er kjent og elsket over hele verden for sin måte å spille fotball på, viljen til å bruke unge spillere, den fantastiske stadion, og måten klubben er drevet på. Jeg er veldig glad over å ha fått ansvaret med å starte dette nye kapittelet i Arsenals historie, sier den ferske Arsenal-manageren til klubbens nettside.
Arsenals daglige leder, Ivan Gazidis, kommer med denne uttalelsen:
– Vi gjennomførte et bredt og grundig søk med svære bakgrunnsreferanser, data, videoanalyser og personlige møter med alle de aktuelle kandidatene. Alle var interessert i jobben, og styret var enstemmig enig i at Unai er det rette for å drive denne klubben fremover i det neste kapittelet, sier Gazidis.

– Flere ting pekte seg ut

Klubbeier Stan Kroenke mener spanjolens spilletil egner seg perfekt på Emirates.
– Hans merittliste og karriere er fantastisk. Han har utviklet noen av Europas beste spillere og gjort det på en underholdende og progressiv måte som passer perfekt i Arsenal. I hans intervju var det flere ting som pekte seg ut. Fotballkunnskapen, energien, besluttsomheten og kjærligheten til spillet. Han deler vår visjon om å bevege oss fremover, og bygge på plattformen skapt av Arsene Wenger, sier Kroenke i en uttalelse.
Allerede tirsdag la Emery ut et bilde på sin egen hjemmeside med teksten "stolt av å være en del av Arsenal-familien". Dette ble senere fjernet.
Sevilla-spiller og tidligere Emery-elev Jesus Navas beskriver den nye Arsenal-manageren slik overfor The Mirror:
– Han jobber knallhardt med spillerne, men spillerne respekterer ham og det han står for både på banen og på treningsfeltet, sier Navas.
Saken oppdateres!
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
19 TIMER SIDEN