SE ALT FRA ELITESERIEN PÅ EUROSPORT PLAYER
OSLO (Eurosport.no):
Åge Hareide legger ikke skjul på sin begeistring for Gustav Wikheim.
Eliteserien
Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking
11 MINUTTER SIDEN
25-åringen vant i går den danske ligaen for Midtjylland, og i forkant av det norske landslagsuttaket kom Hareide med et vennlig råd til Lars Lagerbäck.
– Danskene er veldig begeistret for Wikheim, og det er jeg også. Jeg synes absolutt at Lars skulle ta seg en kikk på Midtjylland. Han har kapasitet, er kjapp i beina og har god spillerforståelse. Jeg synes han er en virkelig god fotballspiller, sier Hareide til Eurosport.no.

Sammenlignes med Premier League-stjerne

Wikheim har kamper for G18, G19 og både U21- og U23-landslagene. Enn så lenge må han vente på A-lagsdebuten med flagget på brystet, men Hareide spår at ventetiden snart er over.
– Han vil helt sikkert dukke opp i en landslagstrøye på høsten, vil jeg tro. Kanskje til og med til kampene nå mot Panama og Island. Danskene elsker spillertyper som Gustav Wikheim. Han har gjort det virkelig godt for laget og vært en betydningsfull spiller for Midtjylland nå i innspurten.
– Er det en type vi ikke har så mange av i Norge fra før?
– Helt korrekt. Han ligner på en mini-utgave av Christian Eriksen, sier Hareide og sikter til Tottenhams danske stjerne.

– Jeg har mye respekt for Hareide

Lars Lagerbäck forteller til Eurosport.no at han lagt merke til den tidligere Strømsgodset-spilleren. Samtidig er han klar på at han ønsker mer kontinuitet i spillerstallen fordi dette var en suksessfaktor i Island.
– Han har vokst frem underveis i tiden vi har jobbet med landslaget. Jeg har sett noen av de siste kampene han har spilt. Han gjør det bra, men han finnes ikke i denne troppen, sier Lagerbäck om Wikheim.
Lagerbäck presiserer at hvis spilleren er veldig, veldig bra kommer han til å komme inn i troppen.
– Jeg har mye respekt for Åge Hareide, men det er ikke han som tar ut det norske landslaget. Det er det Perry og jeg som gjør, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Den 12. mann: Dialekt-trøbbel og tribunemat
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bergs skade mindre alvorlig enn fryktet – mister toppkampen mot Molde
3 TIMER SIDEN