– Vi skapte en del sjanser, men Nederland skapte også sjanser på oss. De fikk dominere litt for mye i denne kampen, og vi fikk i tillegg for mange brudd imot, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter kampen.
– Det er ikke bra å åpne med tap, men det er fortsatt muligheter, la svensken til.
– Vi slo rett og slett bort for mange baller. Vi ble litt for stresset, sa keeper Ingrid Hjelmseth.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56
Dermed har Norge for aller første gang tapt for Nederland i en EM-, VM- eller OL-kamp av betydning for det norske laget. Eneste tidligere tap (på 14 kamper) kom i en kvalifiseringskamp da Norge allerede var klar for sluttspill.
Martin Sjögrens lag kom skjevt ut i EM-sluttspillet, men behøver ikke å fortvile. Laget viste kvaliteter som gir godt håp om bedre resultater mot Belgia og Danmark, som er gruppas to antatt svakeste lag.
Gang på gang hadde Shanice van de Sanden brukt farten og brutt gjennom på høyresiden. I det 66. minutt var hun inne i midten da Lieke Martens la inn fra venstre. Hun stupte fram foran Nora Holstad Berges klareringsforsøk og stanget ballen i mål.
Det var et fortjent ledermål for Nederland, som hadde vært hakket bedre enn Norge helt fra start og hatt de største sjansene. Imponerende duellstyrke i eget felt og en 37-årig superkeeper hadde inntil da holdt Norge inne i kampen.
(saken fortsetter under videoen)

Norge tapte for overmakten i Nederland

På prøve

Med fart, ferdigheter og angrepsvilje satte Nederland det norske forsvaret på store prøver, men de norske vant gang på gang de avgjørende duellene foran eget mål. Og gjorde de ikke det, så sto Ingrid Hjelmseth i veien for avslutningene.
Hun tok fram sin aller beste redning allerede i kampens åpningsminutt, og berget Norge flere ganger etter det, men på scoringen var hun sjanseløs.
Norge var slett ikke uten muligheter i en uvanlig underholdende og sjanserik åpningskamp. Caroline Graham Hansen ga mange prov på sine ferdigheter og skapte en rekke farlige situasjoner, men ingen av dem ble utnyttet.
Som i generalprøven tirsdag kunne Norge fått en marerittstart. Før det var spilt et halvt minutt ble van de Sanden spilt gjennom på kant. Innlegget fant Martens helt alene foran mål, men Hjelmseth tok fram en redning fra øverste hylle.
Hun viste klasse igjen da Martens sendte i vei en dupper i det 14. minutt. Hjelmseth vippet ballen over til corner.

Uten diamant

Norge framsto vekselvis som 4-4-2 eller 4-3-3, avhengig av om løpssterke Kristine Minde lå som venstre kant på midtbanen (uten ball) eller venstre kant i angrep. «Diamanten» på midtbanen i Martin Sjögrens utgangsformasjon så vi bare glimtvis.
Etter hvert kjempet Norge seg ikke i kampen, og nederlenderne virket flere ganger forsvarsløse da Caroline Graham Hansen raidet. Gang på gang tok hun seg med finter og rykk til dødlinjen og slo inn.
Hun hadde Norges første store sjanse etter et drøyt kvarter, da Ingrid Moe Wold spilte fram Ada Hegerberg, som lurte ballen mellom to motspillere. Hansen lurte sin motspiller, men keeper blokkerte avslutningen fra kort hold.
Flere ganger satte Hansen opp Hegerberg, men Lyon-spissens avslutninger var ikke av beste merke. Mot slutten av omgangen viste Maren Mjelde fram frisparkfoten fra 25 meter, men Sari van Veenendaal slo til corner.
Likevel var Nederland best og skapte mest både før og etter sitt vinnermål. Norge må opp noen hakk om det skal bli EM-suksess.
(©NTB)
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27