To skadebetingede bytter i forsvarsfireren og en keeper Ingrid Hjelmseth som var rystet etter en smell i hodet rammet Norge hardt. Tapet gjør at Norge kan være utslått av EM allerede torsdag kveld. Det er litt av en nedtur for et land med medalje i ni av de ti siste fotball-EM for kvinner.
I det 59. minutt la Davina Philtjens inn fra venstre, og Tessa Wullaerts nikket på mål. Hjelmseth reddet, men greide ikke å holde ballen, og Elke Van Gorp dro nytte av offsideposisjon da hun nådde den og banket den i nettaket.
Selv keeper Justien Odeurs var med i en belgisk jubelklynge på 11 spillere inne i Norges målgård, foran tusener av belgiske fans som hadde tatt den korte turen over grensen.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56
Åtte minutter senere slapp et sjokkrammet norsk lag inn et håpløst mål da Janice Cayman fikk stå helt alene og nikke i mål på et langt innkast.
Forsøket på å kjempe seg inn i kampen igjen, eller i det minste score et viktig reduseringsmål, førte ikke fram. Norge kom seg knapt ut av egen sone i de seks overtidsminuttene, og kampen i Breda ble en enorm skuffelse.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

Usikkerhet

Norge fikk en vanskelig inngang til kampen, med usikkerhet rundt flere spillere i Sjögrens foretrukne startoppstilling, som måtte endres rett før avspark da det ble klart at Maria Thorisdottir ikke kunne spille.
Det forpurret planen om å flytte Maren Mjelde fram som ballsentral på midtbanen. Kapteinen måtte fortsette på stopperplass, mens Ingrid Marie Spord rykket inn i laget.
Norge virket preget av dramaet og ga bort en kjempesjanse da Van Gorp kom til skudd rett foran mål etter bare to og et halvt minutt. Hjelmseth berget Norge med en god redning.
Det norske laget samlet seg og festet grep om kampen. Ada Hegerberg kom til noen avslutninger etter dødballer fra søster Andrine, mens Caroline Graham Hansen skapte farlige situasjoner hver gang hun kom rettvendt og fikk utfordre. Noen ganger var det tilfeldigheter som gjorde at ingen norsk fot fikk omsatt innleggene i scoring.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

Kjempesjanse

Den største sjansen hadde Hansen selv, da Kristine Minde i det 19. minutt fant henne med et perfekt innlegg, og hun blåste volleyskuddet over nesten åpent mål.
Anført av Hansens Wolfsburg-klubbvenninne Tessa Wullaert var Belgia hele tiden farlig på kontringer, og det var en kamp som levde for fullt da lagene byttet side.
Ved pause kom Anja Sønstevold inn for en skadeplaget Ingrid Moe Wold, og tidlig i annen omgang så det stygt ut da Hjelmseth støtte sammen med Van Gorp idet hun klarerte et innlegg. Hun ble liggende, men fikk legens klarsignal til å fortsette.
Både Hjelmseth og lagvenninnene var rystet, og få minutter senere var EM-sjansene nærmest forspilt. Men fortsatt lever et lite håp.
Norge må håpe at Nederland slår Danmark og Belgia, og selv slå Danmark med tre måls margin for å komme best ut på innbyrdes oppgjør mot Belgia og Danmark.
(©NTB)
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27