Vålerenga videre i CL-kvaliken etter vill straffesparkkonkurranse

AvNTB

Publisert 09/09/2023 klokken 23:07 GMT+2

Vålerenga er videre til playoff i Champions League fotball for kvinner etter 11-10 over Celtic i straffesparkkonkurranse.

Olaug Tvedten.

Med fire minutter igjen å spille av andre ekstraomgang gjorde Jennifer Smith 2-1 for Celtic, og det virket kjørt for hjemmelaget. Slik gikk det ikke. To minutter på overtid av andre ekstraomgang ble Vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen Elise Thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen og inn.
2-2-scoringen sørget for at det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.
Der scoret Vålerenga på alle sine elleve straffespark, mens Celtic bommet på sitt nummer elleve. Bommen kom ved Celtics keeper Kelsey Daugherty etter at Vålerengas keeper Guro Pettersen også var blant dem som hadde scoret på sitt straffespark
Bare fem minutter var spilt da Stine Brekken fant en ledig Olaug Tvedten. Hun dro fram hadde et flott ballmottak, snudde seg og banket inn 1-0 fra langt hold uten at bortelagets keeper kom seg nær nok ballen.
Celtic slo raskt tilbake etter rotete spill i Vålerengas forsvar. Katherine Loferski takket for gaven da hun kom alene med VIF-keeper Guro Pettersen og satte den sikkert forbi VIFs sisteskanse bare fire minutter etter kampens første scoring.
Vålerenga var nærmest flere mål før pause, men de kom ikke og da var lagene like langt etter halvspilt kamp.
Det ble med de to målene i ordinær spilletid, og da måtte det ekstraomganger til. Der scoret lagene ett mål hver og det måtte straffespark til for å skille lagene.
Kommende fredag blir det avgjort gjennom trekning hvem som blir Vålerengas motstander i den neste kvalifiseringsrunden.