Brann klare for playoff til Champions League

AvNTB

Oppdatert 09/09/2023 klokken 22:03 GMT+2

Brann var igjen det klart beste laget og er klare for playoff i Champions League for kvinner etter 3-0-seier over belgiske Anderlecht.

Brann-spiller Amalie Eikeland i aksjon for Norge i februar.

Det var fortjent da Brann tok ledelsen mot Anderlecht etter 22 minutters spill. Ballen ble liggende ledig inne i feltet etter et frispark, og Amalie Eikeland var det som reagerte kjappest. Hun fikk kjempet den forbi keeperen og i mål.
Bare seks minutter senere sto det 2-0 til Brann. Denne gangen var Eikeland servitør mens Larissa Crummer var målscorer. Scoringen kom etter en kontring der jenta fra Australia holdt hodet kaldt da hun kom alene mot mål.
Crummer hadde en ny kjempemulighet etter en kontring ti minutter senere, men da lyktes hun ikke.
Brann storspilte i de første 45 minuttene og var flere nummer bedre enn motstanderen fra kontinentet.
I 2. omgang tok det tid før målet kom, og det det først kom var det igjen Amalie Eikeland som markerte seg. Rakel Engesvik avanserte ned til dødlinja, og derfra sendte hun ballen ut igjen til Eikeland som plasserte den i mål til 3-0.
Det er ikke kjent hvem Brann møter i neste kvalifiseringssteg. Trekningen skjer kommende fredag. Brann skal spille to kamper mot samme lag i den neste runden, og vinneren går til gruppespillet.