Det opplyser landslagets mediesjef Svein Graff til VG.
– Antistofftest påviste at han har hatt korona, sier han.
UEFA Nations League
Nødlandslaget imponerte Lagerbäck fra TV-stolen: – Et viktig signal til Fotball-Norge
19/11/2020 PÅ 11:44
Natt til 23. september ble det kjent at Ødegaard hadde testet positivt på koronaviruset. De to påfølgende prøvene var derimot negative. Man har derfor antatt at Real Madrid-spilleren i første omgang hadde avgitt en såkalt «falsk» positiv test. Det ikke helt uvanlig at det skjer.
Nå som Ødegaard har dokumentasjon på at han har hatt viruset, er han ifølge VG i teorien aktuell for onsdagens bortekamp mot Østerrike. Landslagstroppen er i karantene etter at visekaptein Omar Elabdellaoui fikk påvist smitte før helgen.
Det gjør spillerne uaktuelle for spill i dagene som kommer. Unntaket er dem som har vært koronasmittet det siste halvåret. I tillegg til Ødegaard har også Per Kristian Bråtveit, Jens Petter Hauge og Morten Thorsby hatt viruset. Sistnevnte fikk det i mars, og slipper derfor ikke karantene.
Selv om det for Ødegaard vil være mulig å dra til Østerrike med et «nødlandslag», er det tvilsomt at han gjør det. Ifølge Graff vil Real Madrid ha ham tilbake så raskt som mulig.
– Hva som skjer med Østerrike-kampen, er ikke avklart, sier han til VG.
Norge skulle egentlig møtt Romania i Bucuresti søndag, men nasjonsligakampen ble avlyst lørdag kveld. Årsaken var at det Norges karantenerammede landslag ikke fikk grønt lys fra myndighetshold til å forlate landet.
(©NTB)
UEFA Nations League
Slik blir neste Nations League for Norge – start om halvannet år
19/11/2020 PÅ 07:24
UEFA Nations League
Perry hyller «nødlandslaget»: – De viser klart at de vil spille for Norge
18/11/2020 PÅ 22:38