Frankrikes superduo var blant flere som markerte seg i en underholdende og spennende siste halvtime. De våknet først skikkelig da Mikel Oyarzabal gjorde 1-0 for spanjolene på en overgang i det 64. minuttet.
Da hadde Frankrikes Theo Hernández nettopp truffet tverrliggeren, og to minutter senere satt ballen i nettet. Det var en perle fra Benzema. Han fikk ballen fra Mbappé og vrengte den inn i lengste kryss fra kanten av 16-meteren.
Scoringene satte fart på oppgjøret, og Frankrike var spesielt friske. De skapte et par brukbare muligheter før Mbappé kom fri etter 79 minutter. Han ble stukket igjennom av Hernandez, lurte Spania-keeper Unai Simon og rullet inn 2-1.
UEFA Nations League
Nødlandslaget imponerte Lagerbäck fra TV-stolen: – Et viktig signal til Fotball-Norge
19/11/2020 KLOKKEN 11:44
Frankrike fortsatte å dominere, og Spania-trener Luis Enrique tok grep ved å kaste inn Mikel Merino og Pablo Fornals. Men da Hugo Lloris på glitrende vis stoppet Oyarzabals skudd fra godt hold etter 87 minutter, ble det vrient for spanjolene.
Lloris hadde også en avgjørende feberredning på en corner fire minutter på overtid. Dermed kunne Mbappé gikk av banen som matchvinner og fikk med det en liten oppreisning etter straffemissen som sendte Frankrike ut av sommerens EM i åttedelsfinalen.
(©NTB)
UEFA Nations League
Slik blir neste Nations League for Norge – start om halvannet år
19/11/2020 KLOKKEN 07:24
UEFA Nations League
Perry hyller «nødlandslaget»: – De viser klart at de vil spille for Norge
18/11/2020 KLOKKEN 22:38