Østerrike - Norge 1-1
– Det er en imponerende laginnsats, og det var utrolig artig å se entusiasmen, motet, løpskraften og energien alle la ned for dagen. Det gjorde de gjennom 95 minutter, og de stoppet ikke. Det var utrolig imponerende, sier landslagsassistent, Per Joar «Perry» Hansen til Eurosport.no.
Det ble ikke noen gruppeseier for Norge, men «nødlandslaget» sjarmerte det norske folket med sin offervilje for Norge.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Med innsatsen i bunn kunne de kompensere for manglende forberedelser, for det er bare et par dager siden spillerne fikk beskjeden om at de skulle spille kampen. I tillegg har de kun hatt én treningsøkt sammen.
Det gjør det hele enda mer imponderende, forteller «Perry».
– Det er en ekstrem vanskelig prestasjon. De har ikke spilt så mye sammen, men heldigvis var det noen som kjente hverandre og har spilt noe sammen. Men jeg må bare si at den jobben som har blitt gjort av spillere, trener og støtteapparat har vært veldig god, sier han.
Norge tok ledelsen 1-0 etter en scoring av Ghayas Zahid mot et godt drillet og sterkt Østerrike-lag. Den ledelsen holdt helt til overtiden, der Adrian Grbic fikk dunket inn utligningen.
Norge var uansett avhengig av å score ett mål til, for med 1-0 ville de ikke ha nok mål til å vinne gruppa på innbyrdes oppgjør.
Les alt om kampen her: Tappert Norge nær bragd mot Østerrike – ett mål unna gruppeseier
Den hederlige innsatsen fra spillerne går ikke upåaktet hen hos landslagsassistenten, som fikk sett mange spillere som vanligvis ikke er med i en landslagstropp. Han ønsker riktignok ikke å trekke frem noen som imponerte litt ekstra.
– Det blir feil å dra frem enkeltspillere når laget er så gode sammen. Det er et lag som løper sokkene av seg for hverandre. Alle leverer gode prestasjoner i sine roller, for at laget skal fungere, forteller han.
– Men kan det hende vi ser noen av disse spillerne på landslaget i fremtiden?
– De viste i hvert fall klart at de har lyst til å spille for det norske landslaget, svarer han kryptisk.

Zinckernagel gir deg Fantasy-råd og Glimt-info + lytterspørsmål

UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53