Spillerbørs: – Er stadig langt unna nivået fra forrige periode

Oppdatert 07/10/2022 klokken 09:52 GMT+2

Bodø/Glimt kjempet tappert mot Arsenal på Emirates torsdag og fikk hjelp av den enorme støtten fra Glimt-fansen, men kom til kort. Les børsen her.

Kritisk til seg selv og stopperkollega: – Tom for ord

Bodø/Glimt kjempet tappert, men kom til kort mot de engelske gigantene fra Lonon. Det endte med 0-3-tap i London etter scoringer av Eddie Nketiah, Fabio Vieira og midtstopper Rob Holding.
Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud har vurdert Bodø/Glimt-spillernes innsats under kampen mot Arsenal, som endte med tap. Han velger å belønne Joel Mvuka med en sekser på børsen etter tapet. Kantspilleren ble også kåret til Glimts beste.

Les hele børsen her:

Nikita Haikin 6

Fikk som ventet en travel kveld og varter opp med flere viktige redninger. Får vanskelige betingelser på scoringene i mot.
Alfons Sampsted 3
Fikk det tøft mot Martinelli begge veier. Pådrar seg et gult kort i en av duellene mot braslianeren som gjør det litt ubehagelig utover i kampen. Blir kjørt karusell med av Gabriel Jesus på 3-0.
Marius Lode 3
88 min.
Ble valgt foran Høibråten grunnet blant annet pasningsfoten. Men en kan fremdeles spørre seg om det var rett valg. Lode er stadig langt unna nivået han var på i sin forrige periode for Glimt. For mange rotete involveringer.
Saken fortsetter under videoen:

Glimts beste før returkampen: – Det er fordel oss

Brede Moe 5
Virket preget av å ha spilt lite den siste tiden. Virket noe stresset med ball og det gikk litt vel fort han. Får lavere puls utover i kampen.
Brice Wembangomo 4
Unøynaktig i pasningsspillet. Forsøker å bruke farten sin offensivt uten at han finner nok gode løsninger.
Hugo Vetlesen 5
73 min
Kommer til en god mulighet fem minutter etter pause, men avslutter for dårlig. Blir løpende mye etter, men kanskje den mest skapende spilleren for Glimt etter pause.

Dette skuffet Glimt-kapteinen mest: – Ballet på seg

Patrick Berg 5
Brukbar aggresivitet i presset. Litt for mye lugging med ball.
Ulrik Saltnes 4
La ned mange meter, men forsvinner i litt for store perioder av kampen. Dukker plutselig opp på overtid og er nær ved å sette inn et trøstemål for Glimt.
Joel Mvuka 6 Glimt beste
73 min.
Den som følte seg mest hjemme på Emirates. Lykkes ikke med alt, men er rolig og god med ballen. Blir overraskende nok tatt av banen med 17 minutter igjen.
Runar Espejord 5
88 min.
Ble løpende mye i mellom, og fikk lite å jobbe på. Noen fine involveringer når han først får ballkontakt.
Amahl Pellegrino 5
Kom til en middels avslutningsmulighet i 1.omgang. Får en mye bedre mulighet etter 57 minutter, men en god redning hindrer nettsus. Fikk ikke nok hjelp ute på venstrekanten til å få satt opp noe særlig mer.