Eintracht Frankfurt - Rangers 1-1 (5-4 etter straffesparkkonkurranse)
Jens Petter Hauge startet på benken for Eintracht Frankfurt i Europa League-finalen mot Rangers. Den gamle skotske stormakten tok ledelsen ved Joe Aribo, før Rafael Santos Borré kvitterte like før det var spilt 70 minutter.
Like etter utligningen kom Hauge inn for danske Jesper Lindstrøm. I det bodøværingen entret gressteppet i Sevilla ble han den den fjerde nordmannen som har spilt finale i europaturneringa, og den første siden Brede Hangeland, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise gjorde det for Fulham i 2019.
UEFA Europa League
Tredje strake tap for «norske» Ferencváros
19/10/2021 PÅ 16:50
Kampen på Ramón Sánchez Pizjuán gikk til ekstraomganger hvor oppgjøret bølget frem og tilbake. I sluttminuttene presset Rangers på for å vinne før straffesparkkonkurransen, men en god sisteskanse holdt tyske Eintracht Frankfurt inne i kampen.

Historiske Hauge

Det hele gikk til straffesparkkonkurranse. De første seks straffesparkene var perfekt satt, men innbytter - og tidligere Juventus- og Arsenal-spiller Aaron Ramseys forsøk ble reddet av Trapp. Det ble skjebnesvangert da alle Eintracht Frankfurt-spillerne traff på sine straffer, og dermed kunne det tyske laget, med Jens Petter Hauge på laget løfte trofeet over hodet for første gang på 42 år.
Det gjør Jens Petter Hauge historisk. Han ble med det den første nordmannen som vinner finalen i Europa League siden Vegard Heggem vant UEFA-cupen i 2000/01, og den første nordmann på banen som vinner trofeet siden Per Edmund Mordt gjorde det med IFK Göteborg i 1987.
Ingen av de fire foregående nordmennene som har spilt Europa League-finaler har vunnet sine oppgjør. Dan Eggen (200/01) tapte med Alaves mot Liverpool, Hangeland, Nevland og Riise (2009/10) tapte mot Atletico Madrid. Mordt var ikke på banen i noen av finalene i 1987 (den gang var det hjemme- og bortekamp i finalen).
Europa League er arvtageren til UEFA-cupen og før det Messebycupen og har holdt på siden 1955. Fra 1999 ble også cupvinnercupen innlemmet i turneringen, men turneringshistorikken ble ikke tatt med. Derfor går ikke Rune Bratseth (Werder Bremen) og Tore Andre Flo (Chelsea) inn som vinnere av Europa League.
I en tidligere utgave av saken stod det at Jens Petter Hauge var tidenes første nordmann som vant cupen. Dette stemmer ikke, da Heggem vant forgjengeren UEFA-cupen i 2000/01 og Mordt vant i 1987.
Sett denne?

Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne

Fotball
Rogne klar for ny klubb
7 TIMER SIDEN
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
9 TIMER SIDEN