Tredje strake tap for «norske» Ferencváros

Oppdatert 19/10/2021 klokken 19:51 GMT+2

Et Ferencváros-lag med Kristoffer Zachariassen og Tokmac Nguen måtte tåle sitt tredje strake tap i Europa League da Celtic vant 2-0 tirsdag. I tillegg til at både «Tokki» og «Doff» startet for ungarerne, var også tidligere Molde-spiller Henry Wingo på plass på høyrebacken.

Kristoffer Zachariassen i duell med Celtics Jota.

• Følg den 24. runden av OBOS-ligaen på Eurosport Norge og discovery+ onsdag fra klokken 17:00
Kyogo Furuhashi scoret alene med keeper da han vakkert ble spilt gjennom av Jota i det 57. minutt. David Turnbull ble kreditert målet som punkterte kampen snaut ti minutter før full tid, da han etter et fryktelig balltap av gjestene bommet på ballen for åpent mål, men fulgte opp med å takle den i mål i duell med Balint Vecsei, som var sist på den.
Dermed tok Celtic sine første poeng i en gruppe der Leverkusen og Betis står med full pott før sitt innbyrdes møte torsdag. Ferencvaros er fortsatt uten poeng.

Byttet ut

Zachariassen og Nguen spilte begge fra start. Førstnevnte ble byttet ut midtveis i 2. omgang på et fullsatt Celtic Park, Nguen i sluttminuttene.
I en relativt sjansefattig første omgang gnistret det til mellom Ferencváros-stopper Samy Mmaee og Celtic-back Anthony Ralston rett før pause. Nguen gikk mellom og roet gemyttene, og de to kamphanene slapp med gult kort.
Saken fortsetter under videoen.

Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking

Straffemiss

Celtic tok ledelsen da Jota slo en vakker bruddpasning til Furuhashi, som løp fra Mmaee og Eldar Civic før han skjøt i mål. Noen minutter senere fikk Celtic straffe da tidligere Molde-spiller Henry Wingo felte Adam Montgomery, men Celtic-kaptein Callum McGregors skudd ble reddet av keeper Dénes Dibusz.
I stedet kom 2-0 i det 81. minutt, da Mmaee spilte opp på en presset Somália. Innbytteren mistet ballen, og Jota serverte Turnbull alene foran mål. Etter litt om og men fikk han den inn.
Da var det avgjort, og i sluttminuttene misbrukte Celtic noen store sjanser til å vinne enda klarere.