Populære sporter
All sport
Vis alt

Friskmelder stjernespissen før Hoffenheim-kampen

Carl Henning Biørnstad

Publisert 17/02/2021 klokken 19:08 GMT+1

Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson er tilbake fra skade, og klar til dyst mot tyske Hoffenheim. Det bekrefter trener Erling Moe.

Erling Moe.

Foto: NTB

Torsdag kveld spiller Molde første kamp i 16-delsfinalen i Europa League, der Erling Moes mannskap skal opp mot tyske Hoffenheim.
Det har lenge vært spekulert i hvem som skal ta plass på topp for moldenserne, ettersom Leke James er solgt til Saudi-Arabia, Ohi er ute med skade og Björn Bergmann Sigurdarson også har slitt med en kjenning. Onsdag bekreftet derimot Molde-treneren at sistnevnte mer eller mindre er tilbake for fullt.
– Björn er klar, ja, så får vi se om det blir 90 minutter. Han har sett skikkelig pigg ut, så er planen at Fredrik Aursnes tar med seg pisken der ute, smiler Moe under onsdagens digitale pressekonferanse, før han ser mot Aursnes, som også deltar på seansen.
Björn Bergmann Sigurdarson ble hentet fra Lillestrøm for drøye tre uker siden. Islendingen spilte for Molde i 2014, 2016 og 2017, og står med tilsammen 31 mål på 53 kamper i den blå trøya.

To uker siden kamp

Et annet usikkerhetsmoment inn mot den viktige kampen mot Hoffenheim har vært oppladningen inn mot oppgjøret. Moldes planlagte treningskamper mot henholdsvis Rosenborg (11.02) og Bodø/Glimt (05.02) ble på kort varsel avlyst, så Molde har kun fått prøve seg mot nabo Brattvåg og Kåre Ingebrigtsens Brann.
Kampen mot Brann begynner å bli to uker siden – i en kamp Molde vant 2-1 etter scoringer av Mathis Bolly.
– Vi er ute av sesong, mens Hoffenheim har fullt kampprogram i Bundesliga. Vi hadde lagt et opplegg inn mot denne kampen, og realistisk sett hadde vi ønsket at situasjonen var annerledes, men vi var heldige som fikk Brann-kampen i beina, understreker Erling Moe.
Kampen mot Brattvåg endte 4-0, der Lloyd Fagerlie, Mathis Bolly, Eirik Hestad og Magnus Wolff Eikrem noterte seg for scoringene.
Til sammenligning har Hoffenheim spilt to kamper siden Moldes treningskamp mot Brann. Lørdag spilte Sebastian Hoeness gutter 2-2 mot Erling Braut Haalands Borrusia Dortmund, etter at de uka før tapte 3-1 for Eintracht Frankfurt på hjemmebane.

– Vil skrote bortemålsregelen

Torsdagens «hjemmekamp» mot Hoffenheim spilles på Estadio de la Ceramica i Villareal, før returoppgjøret tar plass på hjemmearenaen til Hoffenheim en uke senere. Grunnen til dette er de strenge koronatiltakene i Norge, der det ikke tillates at toppidrettsutøvere reiser inn til Norge uten ti dagers karantene.
Og det med bortemålsregelen in takt – til tross for Moldes manglende hjemmbanefordel.
– Jeg er enig i at den burde bli skrotet, absolutt. Lag mister hjemmebanefordelen, svarer Erling Moe på spørsmål om regelen under onsdagens pressekonferanse.
Se høydepunktene fra treningskampen mellom Molde og Brann her:
picture

Se høydepunktene: Bolly scoret begge da Molde slo Brann.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame