Arsenal ledet 3-0 etter det første oppgjøret.
Det skulle vise seg å bli deres Europa League-redning.
UEFA Europa League
Krever erstatning av rivalens supportere etter Europa League-finalen
19/05/2018 PÅ 11:44
For etter scoringer av Hosam Aiesh og Ken Sema hadde Östersund gitt fotballverden bakoversveis ved å fikse 2-0 for den enorme underdogen.
– Vi visste at vi måtte legge press på. Vi hadde ingenting å tape og lyktes med det i førsteomgang. Vi er stolte etter denne kampen og det vi leverer, sier Östersund-spiller Curtis Edwards.

Sjokkåpning

Lille Östersund gikk nådeløst i strupen på de engelske gigantene rett fra avspark og produserte langt flere sjanser enn Arsenal. I det 21. spilleminutt sjokkerte svenskene da de fikk uttelling. Hosam Aiesh sjokkerte fotballverden da han sendte bortelaget opp i ledelsen.
Se 1-0-scoringen her. Artikkelen fortsetter under videoen.
– Nå har de scoret tidlig, og Arsenal er i trøbbel! Tenk å få æren av å trille ballen forbi keeper Ospina. Det er absolutt ikke ufortjent at svenskene leder heller, sier kommentator Lars Martin Andresen.

Vanvittig dobling

Östersund-trener Graham Potter og bortesupporterne hadde knapt rukket å sette seg før han kunne bryte ut i mer jubel. Ett minutt senere dukket nemlig Ken Sema opp og gjentok bragden, slik at resultatet ble 2-0.
– For et comeback de er i ferd med å gjøre, Östersund. Hva nå da, Arsene Wenger? spør kommentatoren.
Her dobler Sema Östersunds ledelse. Artikkelen fortsetter under videoen.
Etter det første oppgjøret leder Arsenal 3-0. Svenskene trengte dermed bare ett mål for å sikre ekstraomganger.
– Östersund bare durer av gårde og er fryktløse. De leder så fortjent, sier Bengt Eriksen i pausestudioet på Max.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener Arsenal var skrekkelige.
– De ser pill råtne ut, spesielt i den første omgangen, sier Semb.

– Vi er stolte

Men rett etter hvilen fikk den gedigne underdogen en real kalddusj da Sead Kolasinac scoret bare ett minutt etter at andreomgang ble sparket i gang. Dermed måtte Östersund score to nye mål for å avansere fra 16-delsfinalen. Angrepsspiller Saman Ghoddos sendte et skudd rett utenfor stolpen, men de klarte aldri score flere mål.
Dermed karet den engelske storklubben seg videre til 8-delsfinale, tross det pinlige 1-2-tapet.
– Det holder ikke for Östersund, men Graham Potter kan klappe sine spillere på skuldrene etter denne kampen. De ga virkelig Arsenal kamp her, sier kommentator Andersen.
Östersund-trener Potter var kry som en hane etter kampen.
– Jeg er vanvittig stolt over spillerne og supporterne. Vi beviste at vi er et bra lag, for det er ikke lett å vinne her.
Han setter pris på at 5000 svensker tok turen for å støtte laget.
– Dette er vår første erfaring fra dette nivået, men vi ville være oss selv, være modig. Vi lærte fra den første kampen og ble bedre, sier treneren.
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Atlético for rasistisk banner
17/05/2018 PÅ 14:52