Det tok ikke lang tid før stjernegalleriet viste seg fram. Etter seks minutter brant Kevin Gameiro til fra om lag 20 meter og satt ballen i nettet bak FCK-keeper Stephan Andersen.
– Et flott skudd av Gameiro, men jeg synes FCK-forsvarerne er passive der. Nå tror jeg Atletico må få to røde kort samtidig og brennkvikt dersom de skal ha en teoretisk mulighet for å avansere, sier ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
UEFA Europa League
Krever erstatning av rivalens supportere etter Europa League-finalen
19/05/2018 PÅ 11:44
Se perlescoringen under. Artikkelen fortsetter under videoen.
Som om ikke 4-1 var vanskelig nok for FC København i utgangspunktet, var i hvert fall ikke 5-1 sammenlagt noe bedre.
Fernando Torres rev seg fri inne i 16-meteren halvveis inn i første omgang og fikk i vegen en avslutning som ikke var god nok.
Det danske hovedstadslaget fikk ikke ting til å stemme mot et av verdens gjerrigste fotballag. Spanjolene har sluppet inn ni mål på 24 kamper denne sesongen, og FCK slet med å finne en veg gjennom.
FCK yppet seg ved et par anledninger etter pausen. Pieros Sotiriou prøvde å gå sikk-sakk gjennom Atletico-forsvaret, men skuddet gikk på Atletico-keeper Jan Oblak som slo ut til corner.
Nærmere kom aldri københavnerne. Dermed er Ståle Solbakkens gutter ute av Europa League, mens Atletico Madrid er videre til 8-delsfinalen.
– Dette ble en lett seier for Atletico. Nå er det 8-delsfinale og slik jeg ser det så er de nok turneringens aller største favoritt, sier Rekdal, og legger til:
– De er nok det laget som ingen ønsker å trekke nå.
Kristoffer Ajers Celtic fikk det tøft mot Zenit St. Petersburg og tapte 0-3 i Russland. Dermed er skottene ute av Europa League.
Dermed er to norske innslag ute av turneringen etter 16-delsfinalen.
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Atlético for rasistisk banner
17/05/2018 PÅ 14:52