Celta Vigo - Manchester United 0-1
Manchester United-spiller Marcus Rashford stod for kampens høydepunkt da han skrudde et frispark i det lengste hjørnet etter 66 minutter. Det ble også kampens eneste scoring. Celta Vigo klarte aldri å svare og er dermed nødt til å vinne det MAX-sendte returoppgjøret på Old Trafford neste torsdag.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
– Gutten er klasse. Bra gjort, Marcus, skrev Ole Gunnar Solskjær(!) på Twitter.
Det er ikke hverdagskost. Molde-manageren hadde ikke skrevet en egen tweet på over to måneder, men kunne åpenbart ikke la muligheten gå fra seg da Rashford scoret. Forrige tweet fra den tidligere Manchester United-spilleren var helt tilbake til 26. februar da han hyllet Zlatan Ibrahimovich.
Alt virket likevel ikke bare lovende for Solskjærs favorittlag før kampen. Celta Vigo hadde nemlig ikke bare hjemmebanefordelen i oppgjøret. Det spanske laget ligger på en betydningsløs 11. plass i La Liga og har dermed ikke noen grunn til å blåse av for mye krefter i hjemlig serie. Det har gjort at de hadde spart spillere til kampen – i motsetning til Manchester United som kan få Champions League-spill gjennom både Premier Leagues 4. plass og seier i Europaligaen.
– Celta Vigo har sannsynligvis en fordel. De er uthvilte og har gitt blaffen i serien. Manchester United har hatt det blytungt med skader og et tøft kampprogram. Det kan ha betydning at Celta Vigo har litt mer sprut i beina og kan holde tempoet oppe. Det kan de kanskje trenge også, for de bør ha et forsprang før de kommer til Old Trafford, mente Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal.
Men José Mourinho var lite lysten på å gi bort noe forsprang. Portugiserens taktikk lignet kanskje på det man forventet å se Celta Vigo gjøre fra start: Å gå ut i høyt og å gi alt i gjenvinningsfasen med aggressivt spill. Mourinho så ut til å lykkes. Til tross for at hjemmelagets Daniel Wass hadde kampens første store mulighet, fikk «de røde djevlene» gode muligheter med Marcus Rashford, Jesse Lingard og ikke minst Henrik Mkhitarjan. Sistnevnte kunne bli den første i Manchester Uniteds historie som scoret i fem bortekamper i Europa på rad, og var ikke langt unna da han ble spilt gjennom av Paul Pogba, men armerens avslutning var ikke god nok.
(saken fortsetter under videovinduet)
Dermed stod det 0-0 halvveis.
– Manchester United var det klart beste laget, oppsummerte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Etter pause var det to lag som ikke våget det helt store fremover. Men da valgte Rashford å ta saken i egne føtter. Uniteds nummer 19 rykket mellom to Celta Vigo-spillere og ble lagt i bakken. Det var aldri noen tvil om hvem som da skulle ta frisparket fra hjørnet av 16-meteren. 19-åringen bøyde ballen over muren og i lengste hjørne.
– Det er bare å bøye seg i støvet av det frisprket der. Et kanonfrispark som lurer keeperen, kommenterte Rekdal før han la til:
– Men hadde Zlatan vært der, er det ikke sikkert at Rashford hadde fått lov til å legge ballen til rette engang, humret han.
Uten en skadet svenske klarte imidlertid Manchester United å gjøre jobben i Vigo. Kampen endte 1-0.
– Sjansen til Celta Vigo er veldig liten, oppsummerte Rekdal om muligheten til avansement.
Slik startet lagene:
Celta Vigo: Sergio - Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Was, Radoja, Hernández - Aspas, Guidetti, Sisto
Manchester United: Romero - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Fellaini, Lingard, Pogba, Mkhitarjan - Rashford
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54