Populære sporter
All sport
Vis alt

Manchester United-spiller kan skrive historie i Europa

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 04/05/2017 klokken 09:52 GMT+2

Henrikh Mkhitaryan kan bli den første i Manchester Uniteds historie som scorer i fem bortekamper på rad i Europa i semifinalen mot Celta Vigo.

Henrikh Mkhitaryan

Foto: AP

Celta Vigo - Manchester United ser du i kveld fra kl. 20.30 på MAX og Eurosport Player!
Mkhitaryan har scoret i fire strake bortekamper i Europa League. Så langt denne sesongen har han scoret borte mot Zorja Luansk, Saint-Étienne, Rostov og Anderlecht. Scorer han på Estádio de Balaídos mot Celta Vigo blir han den første som setter ballen i nettet i fem strake bortekamper i europacup.
Den lille armeneren er en av dem som fortsatt er skadefri i Manchester-laget. Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic, Luke Shaw og Timothy Fosu-Mensah er ute med skader, mens Chris Smalling, Phil Jones og Eric Bailly er usikre selv om de var tilbake på treningsfeltet onsdag. Den gode nyheten er at Paul Pogba og Juan Mata er skadefri og klare til semifinalen.
(saken fortsetter under videovinduet)
Det spanske laget sliter derimot ikke med skader, men med å skaffe seg poeng i spansk La Liga. Sju tap og tre seirer er fasiten på de ti siste ligakampene for Celta Vigo.
Det spanske laget har tapt sine tre siste kamper i den spanske ligaen, sist da et reservepreget mannskap tapte 0-3 mot Athletic Bilbao. Celta-manager Eduardo Berizzo hvilte de fleste spillerne før semifinalen, deriblant lagets toppskårer Iago Aspas. I Europa har det gått bedre – spanjolene er ubeseiret i sine fem siste kamper, med fire seirer og en uavgjort.
Oppgjøret blir det første mellom de to klubbene i en tellende kamp, men Celta Vigo er ikke ukjent med engelsk motstand. På ni kamper er det blitt fem seirer og fire tap.
Returoppgjøret går om en uke på Old Trafford, og sammenlagtvinneren tar seg til finalen 24. mai på Friends Arena i Stockholm. Alt her på våre plattformer, selvsagt.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame