Reuters

Kjetil Rekdal flirer av Zlatan-kritikk

Kjetil Rekdal flirer av Zlatan-kritikk

20/04/2017 12:48Oppdatert 20/04/2017 12:56

I kveld er det duket for avgjørende kvartfinaler i UEFA Europa League.

– Hehe, nei det går ikke an å si det. Andre spillere tar kanskje mer ansvar når han ikke er på banen, det er heller det det går på. Man kan ikke rakke ned på en som dundrer inn mål etter mål for dem og presterer godt. Snu heller på det, det er positivt for Manchester United at laget også funkerer uten Zlatan, sier Rekdal til Eurosport.no.

(saken fortsetter under bildet)

Kvartfinaleaften

(saken fortsetter under videovinduet)

Video - Mourinho stoler på perfekt hjemmestatistikk

01:00

Det har vært snakk om at Wayne Rooney kan gjøre comeback etter skade i kveldens kvartfinale, dermed kan veteranen spille en jokerrolle i det som kan bli hans siste vår med gjengen.

– Rooney har vært god i mange år, men det har vært få bidrag fra ham denne sesongen på grunn av skader og så videre. Likevel, han kan kanskje bli en joker i innspurten av sesongen. Det hadde vært litt typisk at han er med på å avgjøre at laget kommer inn i Champions League via liga eller ved å vinne Europa League. Han har fortsatt kvalitetene til det, forteller Rekdal.

(saken fortsetter under videovinduet)

Video - Høydepunkter: Anderlecht-Manchester United

02:52

De røde djevlene har altså to sjanser på å skaffe seg Champions League-plass denne våren. Etter å ha sett lag som Real Madrid og Bayern München i aksjon tidligere i uken, er Rekdal klar på at Manchester United har en vei å gå før de kan hevde seg blant topplagene i Europa:

– Nei, de er ikke et topp Champions League-lag per i dag. De beste lagene som er der nå er klart bedre enn Manchester United i øyeblikket. Mourinho må gjøre grep i sommer, og det kommer han garantert til å gjøre også.

Og det er først og fremst ett område som må forsterkes:

– De må hente flere som kan score mål. Nå er Zlatan litt alene om å score. Rooney har jo vært mye borte og Martial scorer ikke nok. Rashford kan bli en storscorer, men det er kanskje litt tidlig å legge de forventingene på hans skuldre. Mangelen på mål vises på antall uavgjort hjemme i Premier League også (9, flest i PL, red. anm.). De har manglet det ene målet i alt for mange kamper og da har de mistet masse poeng, poengterer Rekdal.

Norsk stortalent med semifinale i blikket

Vi har trolig en nordmann i aksjon i kveldens kvartfinaler også. Sander Berge (19), som Rekdal kjenner godt fra Vålerenga, har imponert for Genk etter overgangen i vinter. I kveld tar belgierne i mot spanske Celta Vigo på eget gress, etter 2-3 i bortekampen forrige uke.

– Det er fantastisk for Sander å få denne erfaringen. Det blir kamp på utsolgt stadion i kveld og Genk er et bra lag med mange unge, fremadstormende spillere. Men jeg har avskrevet Celta flere ganger nå. De har hatt noen råsterke prestasjoner i Europa League, spesielt borte. Celta tapte jo 0-1 hjemme mot et kvalitetslag som Shakhtar Donetsk i første utslagsrunde, men vant 2-0 borte. Dette blir et meget jevnt oppgjør, avslutter Rekdal.

(saken fortsetter under videovinduet)

Video - Høydepunkter: Celta Vigo - Genk

03:05

Slik sender vi 2. kvartfinale i Europa League torsdag kveld:

0
0