United komfortabelt videre i Europaligaen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 17/03/2017 klokken 13:43 GMT+1

Manchester United kontrollerte kampen fra start til slutt, og tok seg enkelt videre til kvartfinale i Europaligaen. Men etter kampen var det skade på en viss franskmann som tok det meste av oppmerksomheten.

Manchester United's French midfielder Paul Pogba leaves the pitch injured during the UEFA Europa League round of 16 second-leg football match between Manchester United and FC Rostov at Old Trafford stadium in Manchester

Manchester United-Rostov 1-0:

Åpningsminuttene var preget av et bortelag som knapt var borti ballen, og som hadde en klar plan om å ligge lavt og vente på de røde på Old Trafford.
– Det er vanskelig å spille seg til store sjanser. Det har stort sett vært power play, men når Rostov ligger så lavt blir det mye spill på tvers for United, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Zlatan Ibrahimovic fikk kampens første mulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Juan Mata. Svensken rundet Nikita Medvedev i Rostov-buret, men fikk litt for skrå vinkel til å avslutte måtte etter hvert nøye seg med en corner.
Minutter senere var Henrikh Mkhitarjan enda nærmere enn sin svenske lagkamerat, nok en gang etter nok et strålende fremspill av Mata, men heller ikke armeneren, som scroret Uniteds mål i bortekampen, maktet å sette ballen i nettet.
Deretter var det Ibrahimovic til tur til å forsøke seg igjen. Manchester Uniteds toppscorer banket til fra skrått hold, men til hjemmefansens fortvilelse gikk ballen som en rakett i stolpen og ut. Svensken kunne muligens spilt Mkhitarjan som stod helt alene foran Rostov-målet, men svenskens avslutning var såpass bra at det blir vanskelig å holde det imot ham.
Til tross for et overveldene spillemessig overtak, med hele 75 prosent ballinnehav, måtte hjemmelaget tusle målløs til pause - et resultat gjestene fra Russland måtte si seg mer enn fornøyd med.
– United er jo videre med 0-0, men jeg tror ikke Mourinho skal føle seg for trygg så lenge scoringen fortsatt uteblir. Uansett hvilket nivå man spiller på, så vil man alltid få en mulighet til å score, og det er den muligheten Rostov venter på, sa Rekdal.
Manchester United-manager José Mourinho gjorde ingen endringer i pausen, og sendte de samme elleve på banen i håp om å få den forløsende scoringen.
– Dette er de verste kampene for en trener. Man vet man har kontroll, men samtidig så vet man at et vådeskudd eller en sjanse til mostanderne så kan alt være snudd. Den frykten står han nok å føler litt på nå, sa Rekdal.
Ingen har spilt flere kamper for Manchester United denne sesongen enn Paul Pogba, og få minutter etter hvilen fikk Mourinho og trenerteamet igjen for akkurat det. Etter å ha kommet seg fri fra en motspiller, stoppet franskmannen demonstativt opp og satte seg ned på gresset mens han holdt seg til baksiden av låret.
– Det ser ut som han fikk seg en strekk i den situasjonen der. Vi får håpe den ikke er veldig alvorlig, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Det er veldig synd, for han har levert en bra kamp i dag, fulgte Rekdal opp.
Inn for rekordkjøpet kom Marouane Fellaini, som etter å ha startet sesongen som United-fansens hoggestabbe, har spilt seg kraftig opp de siste månedene.
Like etter fikk gjestene den mye omtalte muligheten, men en ellers for kvelden nesten arbeidsledig Sergio Romero var våken da han måtte og fikk slått til corner.
Offensivt for United fortsatte det meste å dreie seg om Ibrahimovic, men uten uttelling for United, etterlyste Rekdal en makker for den knallsterke stjernespissen.
– Jeg skulle gjerne sett Marcus Rashford sammen med Zlatan i flere kamper. Da får han et aktivum rundt seg som kan passe godt til hans spillestil og bidra til at United kommer til flere farligheter, mente Eurosport-eksperten.
Og etter nesten 70 målløse minutter så det ut som at Rekdal skulle få det som han ville. Rashford tok av seg på benken og gjorde seg klar til å komme innpå. Men allerede før den engelske landslagsspissen rakk å entre banen, åpnet det seg en kontringsmulighet for vertene, etter at Rostov hadde vært på en sjelden offensiv visitt.
I et underbefolket Rostov-felt fant Mkhitarjan Zlatan, som hælflikket ballen videre til Mata, som fikk en svært enkel jobb med å sette ballen i nettet, til både røde supportere og spilleres store lettelse.
– En psykologisk svært viktig scoring for United i en periode hvor det så ut som at kampen kunne begynne å gynge litt, sa Rekdal.
Det skulle likevel bare en russisk scoring til for å sende kampen til ekstraomganger, og ti minutter før full tid var Rostov frempå igjen. Innbytter Aleksandr Bukharov, som scoret gjestenes mål hjemme i Russland, fikk satt hodet på et innlegg, men nok en gang var Romero våken og fikk slått til corner med en strålende redning.
Rashford kom aldri på banen og United kunne til slutt kontrollere inn en 1-0-seier og avansement til kvartfinalen i Europaligaen. Til tross for at Romero nok en gang måtte i aksjon med en glitrende redning hele fire minutter på overtid etter et godt slått Rostov-frispark.