Velde-scoring da Glimts overmenn sjokkerte Fiorentina – så våknet italienerne

Oppdatert 20/04/2023 klokken 20:59 GMT+2

Kristoffer Velde scoret på straffespark da Lech Poznan tok 3-0-ledelse borte mot Fiorentina i conferenceligaen. Sene mål sendte hjemmelaget videre.

Kristoffer Velde.

Fiorentina - Lech Poznan 2-3 (6-4)
Lech Poznan er laget som slo ut Bodø/Glimt i første utslagsrunde tidligere i vår. Torsdag holdt den polske klubben på å avstedkomme en kjempesensasjon og ta seg helt til semifinale.
Etter scoringer av Alfonso Sousa, Velde (straffe) og nordmannens spissmakker Artur Sobiech ledet Lech 3-0 på Stadio Artemio Franchi, og da sto det 4-4 sammenlagt.
Et volleyskudd fra Riccardo Sottil i det 78. minutt sendte Fiorentina i sammenlagtledelse, men kampen levde helt til innbytter Gaetano Castrovilli reduserte til 2-3 på overtid. Da kunne hjemmefansen juble for avansement med sammenlagt 6-4.
Velde ble byttet ut rett etter Fiorentinas første scoring.
Etter 1-4-tap på hjemmebane hadde få levnet Lech noen sjanse i det hele tatt, men Afonso Sousas scoring i det 9. minutt tente et håp. Et VAR-straffespark idømt etter at Aleksa Terzic felte Michal Skoras ga Velde sjansen til å finte ut keeper og rulle inn 2-0-ledelse på straffe i det 65. minutt.
Fire minutter senere scoret Sobiech fra kloss hold på innlegg fra svenske Jesper Karlström, og det lå en sensasjon i lufta.
Så forårsaket Velde frispark ute på kant. Rolando Mandragoras frisparkinnlegg ble headetut av kaptein Radoslaw Murawski, men rett til Sottil, som fluktet ballen i krysset.