Tripic ut med skade da bunnsolide Viking spilte uavgjort i Praha

Oppdatert 21/07/2022 klokken 21:11 GMT+2

Viking levert en bunnsolid kamp da de holdt nullen mot forhåndfavoritt Sparta Praha. Et skår i gleden var det da Zlatko Tripic måtte ut med skade.

Zlatko Tripic

I den tsjekkiske heksegryten i Praha demonstrerte rogalendingene godt forsvarsspill og tvang Sparta Praha til 0-0 i den første i kampen i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen.
Det betyr et godt utgangspunkt før hjemmemøtet i Stavanger om én uke.
Oppgjøret kan imidlertid bli spilt uten Zlatko Tripic, som etter en time spilt i Tsjekkia måtte gå av banen med skade.
Et Viking-lag uten Hammarby-aktuelle Veton Berisha ble trykket lave fra start i Praha.
Hjemmelaget kom til kampens første sjanse da Lukás Haraslín fikk sendt av gårde et skudd etter en dårlig utboksing fra Patrik Gunnarsson. På streken fikk Viljar Vevatne klarert ballen vekk.
Få minutter før pause kom vertene til en ny mulighet. Tomás Wiesner fikk heade fritt etter en corner, men Gunnarsson lå fint nede i hjørnet og fikk avverget med et flott tigersprang.
Et kvarter før slutt fikk Tomás Cvancara en gylden mulighet til å vippe kampen i hjemmelagets favør, men hodestøtet fra kort hold fløy over tverrliggeren. Dermed endte det 0-0 i Praha.
Dersom Viking skulle ta seg videre sammenlagt, venter enten Motherwell (Skottland) eller Sligo Rovers (Irland) i 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen.