Tidligere Stabæk-juvel med lynraskt hattrick i Conference League

Oppdatert 15/03/2023 klokken 20:38 GMT+1

Gift Orban er brennhet for tiden. Onsdag gjorde han hattrick på under fire minutter i første omgang for Gent borte mot Istanbul Basaksehir i Conference League.

Gift Orban

Den 20-årige nigerianeren ble tidenes dyreste spiller solgt fra norsk 1. divisjon da Gent hentet ham fra Stabæk i januar. Han gir valuta for pengene. Hans mål sendte klubben til kvartfinale i Conference League med 4-1 borte og 5-2 sammenlagt.
Det er Haaland-takter over Orbans målproduksjon. Søndag scoret han fire mål på en halvtime da Gent vant 6-2 over Zulte Waregem i serien, også det på bortebane.
Onsdag avgjorde han kampen i Tyrkia nesten på egenhånd med tre scoringer fra det 31. til det 34. minutt. Først avsluttet han en lynrask kontring frampspilt av Hong. Han doblet ledelsen i det 32. minutt med et kjempeskudd i krysset, før han økte til 3-0.
20-åringen brukte bare tre minutter og 25 sekunder mellom første og tredje mål. Hugo Cuypers nikket inn 4-0 på hjørnespark, og det var stillingen ved pause.
Jens Petter Hauge ble byttet inn for Orban i det 82. minutt av en kamp som for lengst var avgjort. I det 89. minutt scoret innbytter Adnan Januzaj et trøstemål for vertene.