Tidligere Glimt-spiss med milepæl i Europa

Publisert 09/03/2023 klokken 20:54 GMT+1

Morten Thorsby var tilbake fra start for Union Berlin da tyskerne spilte 3-3 hjemme mot Union Saint-Gilloise i Europa League. Og i en av hovedrollene: Tidligere Glimt-spiss Victor Boniface.

Victor Boniface.

Tidligere Bodø/Glimt-spiss Victor Boniface sendte gjestene i ledelsen etter 28 minutter, før Josip Juranovic utlignet for tyskerne rett før pause.
Etter hvilen gikk belgierne opp i ledelsen igjen da Yorbe Vertessen satte inn 2-1-målet, før Union nok en gang utlignet, denne gangen signert Robin Knoche.
Tre minutter senere satte Boniface inn sitt andre for dagen, og så ut til å ha sikret seieren for gjestene. Målet er Boniface sitt tiende i Europa denne sesongen, om en inkluderer målene han scoret for Glimt i fjor høst. Han er med det den første spilleren som når den milepælen denne sesongen.
Sven Michel satte imidlertid en stopper for belgisk seier da han utlignet ett minutt før slutt.
Boniface spilte for Glimt mellom mars 2019 og august 2022. I den gule trøya noterte spissen seg med 23 mål og åtte assist på 66 kamper.
Morten Thorsby startet kampen for Union Berlin, men ble byttet ut etter 77 minutter. Det er hans andre kamp fra start siden november 2022.
Alexander Sørloth og Kristoffer Zachariassen var også i aksjon for sine respektive lag i europaligaen torsdag kveld. Sørloths Real Sociedad røk på et 0-2-tap borte mot Roma, mens Zachariassens Ferencváros tapte 0-2 borte mot Bayer Leverkusen.
Kampene var de første av to oppgjør i åttedelsfinalen av europaligaen. Returkampene spilles 16. mars.