Populære sporter
All sport
Vis alt

Peker på manglende X-faktor: – Så ærlig må vi være

Publisert 05/10/2023 klokken 17:00 GMT+2

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen erkjenner at laget hans har mangler.

Peker på utfordring: – Vi får spørsmål om det hele tiden

INTILITY ARENA (Discovery):
– Vi har en X-faktor i laget offensivt, men for øyeblikket gjelder ikke det samme defensivt. Så ærlig må vi rett og slett være.
Det sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.
picture

Amahl Pellegrino er blant Glimts skarpeste angrepsvåpen.

Foto: NTB

Setter spørsmålstegn ved kontinuiteten

Forrige sesong slapp de gulkledde inn 41 mål. Så langt i årets sesong har de sluppet inn 29 mål, med sju kamper igjen å spille. Det ser med andre ord ut til at Glimt er i rute til å slippe inn det samme i år, men det er stort sett framover i banen at vi finner «X-faktor-spillerne».
Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre mener det er spesielt to grunner til at situasjonen i Glimt har blitt som den har blitt.
– Det ene er at de har litt mindre kontinuitet i eget lag enn det de sikkert skulle ønske, delvis på grunn av skader og at spillere blir solgt. Det har nok vært flere spillere inne i en startellever i år enn det som har vært i de beste sesongene. Dette kan absolutt gå utover strukturen i laget, sier Myhre.
– Det andre er at jo lengre ut i sesongen man kommer så får motstanderne flere kamper og anledninger til å analysere Glimt, og finne litt ut av hvordan de skal bryte dem ned. Mange lag er bedre nå enn for ett år eller to siden til å spille sitt eget spill mot Glimt. Motstanderne legger seg ikke lenger bare bak og venter, fortsetter Myhre.
picture

Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre mener flere ting har vært i endring siden Glimts gullsesong i 2021.

Foto: NTB

Store utskiftninger

Mandag ble det klart at Stabæk-spiss Kasper Høgh er klar for de gulkledde fra 1. januar 2024.
Det siste året har utskiftingene i Knutsens mannskap vært mange. Han mener at jobben med å bygge et standhaftig lag ikke er en enkel jobb.
– Det er vanskeligere å bygge lag enn folk tror. Fremover nå skal vi jobbe med en del detaljer for å skaffe oss mer soliditet i spillet vårt. Vi har veldig gode spillere offensivt, det er vi enige om, avslutter en fremtidsrettet Knutsen.
Blant annet har stjernespillere som Lars-Jørgen Salvesen og Victor Boniface forlatt klubben. Samtidig har Glimt signert store profiler som Tobias Gulliksen og Omar Elabdellaoui. I tillegg har tidligere Glimt-stjerner vendt hjem som Nikita Haikin og Fredrik Bjørkan.
picture

Omar Elabdellaoi er blant de største profilene som har funnet veien til Bodø/Glimt den siste tiden.

Foto: NTB

Kun fire av de elleve som startet torsdagens semifinale mot Vålerenga startet cupfinalen mot Molde for 515 dager siden.
Bodø/Glimt scoret før det var spilt tre minutter i cupsemifinalen mot Vålerenga sist torsdag. Det etter at Glimt totaldominert alt de første minuttene.
– Måten vi åpner kampen mot VIF liker jeg veldig godt. Vålerenga rører ikke ballen før vi scorer, noe jeg syntes vi kan gjøre litt oftere. Da har vi mye mer kontroll på kampene, sier Knutsen til Discovery.
Bodø/Glimt står overfor en svært tøff uke.
Torsdag kommer Ronny Deilas Club Brugge på besøk på Aspmyra, når de møtes til dyst i gruppespillet i Conference League. Påfølgende søndag reiser nordlendingene til Molde for det som blir et toppopgjør i Eliteserien. De helgule møter også moldenserne til cupfinalen 9. desember.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame