Glimt herjet med tsjekkisk motstand – kjempeutgangspunkt før returen

Even Lübeck

Oppdatert 27/07/2023 klokken 20:20 GMT+2

Bodø/Glimt hadde full kontroll hjemme mot Bohemians og vant 3-0 torsdag. Dermed har de et meget bra utgangspunkt før returen i Tsjekkia neste uke.

Bodø/Glimt kunne juble for en 3-0-seier i det første oppgjøret mot tsjekkiske Bohemians.

Bodø/Glimt-Bohemians 3-0 (1-0):
Bohemians holdt unna i drøye 40 minutter på kunstgresset i Bodø, men fikk det tøft i minuttene rundt pause. Albert Grønbæk tuppet inn 1-0 før 45 minutter spilt, og Amahl Pellegrino doblet like etter hvilen. Rett før slutt ordnet Runar Espejord 3-0-seier i Bodø.
– Jeg synes vi kommer ut og tar tak i kampen fra første sekund. Jeg synes vi løser det veldig godt, og så tror jeg at vi skal være forberedt på en liten annen kamp på gresset i Praha, sa kaptein Patrick Berg til Avisa Nordland.
– Vi må ikke tenke at de er et dårlig lag, selv om vi var soleklart best her, fortsatte han.

To raske mål

På tampen av 1. omgang tuppet Albert Grønbæk hjemmelaget i mål etter pasning fra Sondre Brunstad Fet, mens Amahl Pellegrino la på til 2-0 etter 49 minutter.
Sondre Sørli stormet inn i feltet og fant Pellegrino med en 45 graders pasning. Sistnevnte bredsidet inn 2-0 via en motspiller og inn i mål.
På 2-0 var det helt utrolig at ikke Glimt scoret det tredje etter 80 minutter. Først bommet Ulrik Saltnes helt alene med keeper, før Sørli banket ballen i tverrligger på returen.
Like før skjøt gjestene i tverrliggeren, og de hadde også flere brukbare muligheter i 1. og 2. omgang, men det var Glimt som hadde de aller største i begge omgangene.

Viktig overtidsscoring

På overtid av oppgjøret satte Runar Espejord inn 3-0 alene med keeper. Den scoringen sendte Glimt et mye lenger steg mot tredje kvalifiseringsrunde.
– Det er klart at jeg er glad. Det er stor forskjell på 2-0 og 3-0, men så burde det ha vært 10-1. Jeg liker måten vi fremstår på i dag, det er energi og kraft i oss, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.
– Det var veldig deilig, for min egen del også. Og ikke minst for laget sin del, som sto og stanget litt og skulle hatt noen flere mål, sa Espejord.
Returoppgjøret spilles 3. august, neste torsdag, i Praha. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. Det betyr at Glimt må gå seirende ut av ytterligere to dobbeltoppgjør for å kvalifisere seg til et eventuelt puljespill.
Dersom Glimt tar seg videre, møter de Kalmar FF fra Sverige eller armenske FC Pyunik i neste kvalifiseringsrunde.
Conferenceligaen er på tredje nivå blant Uefas klubbturneringer. Den ble spilt for første gang i 2021/22-sesongen. Glimt røk ut av første utslagsrunde i fjorårets utgave av turneringen etter 0-1-tap sammenlagt mot polske Lech Poznan.