Festaften i Stavanger og fantastisk Fofana-raid – drømmekveld for Viking og Molde

Joakim Opphus

Oppdatert 04/08/2022 klokken 22:27 GMT+2

Både Molde og Viking sikret seg gode utgangspunkt før returoppgjøret i den tredje kvalikrunden i Conference League.

Samúel Fridjónsson feirer sin 2-0 scoring sammen med Kevin Kabran i tredje kvalifiseringsrunde til Conference League mellom Viking og Sligo Rovers.

Viking - Sligo Rovers 5-1 (2-0) & Molde - Kisvarda 3-0 (0-0)
Både Viking og Molde sikret seg veldig gode utgangspunkt før returoppgjøret i den tredje kvalifiseringsrunden til UEFA Conference League. Viking smadret irske Sligo Rovers i Stavanger etter to tidlige scoringer i begge omganger. Sluttresultatet endte til slutt 5-1.
– Det var en meget bra kamp i dag, mye kan bli bedre selvfølgelig. Men vi er strålende fornøyd og har tatt med oss et godt utgangspunkt, sier Tripic til Stavanger Aftenblad i et intervju vist på VG+.
I Molde tok det litt lengre før målene kom, men når det første løsnet så løsnet det ordentlig for blåtrøyene mot ungarske Kisvarda FC som vant til slutt 3-0. Spesielt David Datro Fofana sin 2-0-scoring ble en snakkis etter kampen.
– Jeg er så glad for å snakke nå, for å scoret et slik mål føles fantastisk for meg, sier Fofana til Romsdals Budstikke i et intervju vist på VG+.
Også Molde-trener Erling Moe var fornøyd med sin spiss etter kampen, men innrømmer også at det er litt frustrende og ha en spiller som Fofana.
– Det er litt helt oppe i himmelen eller slik at jeg river meg litt i håret. Det er den utviklingen som han må gjennom og stabilisere prestasjonene sine gjennom 90 minutter. Men for en spiller og for et potensiale, artig at vi har det i Molde, sier han til RBnett.

Festkveld

Zlatko Tripic sørget for en drømmestart for de 11 000 fremmøtte på SR-Bank Arena i den tredje kvalifiseringsrunden i UEFA Conference League.
Kevin Kabran dro seg inn i banen fra høyre før han sendte av gårde et skudd. Sligo Rovers-målvakten måtte gi en en retur på Kabrans skudd og der lurte målsniken Tripic som kunne enkelt sende ballen i mål etter bare drøye tre minutters spill.
Men Viking hadde mer festfotball og by på. Bare fire minutter senere var det Samúel Fridjónsson sin tur å ta i mot jubelbrølet fra tribunen.
Denne gangen var det Tripic som spilte rollen som servertør. Vingen fant Fridjónsson med et innlegg fra venstre. Islendingen brukte to touch for å legge ballen til rette på sin høyrefot før han banket ballen opp i nettaket og sørget for 2-0 etter bare sju minutter.
Lagene gikk inn til pause med 2-0, men festkvelden fortsatte i andre omgang. Sju minutter inn i omgangen kom 3-0. På et innlegg inn på lengste stolpe var selvfølgelig Tripic igjen. Han sendte ballen inn igjen i feltet på aktrobatisk vis og der var innbytter Mai Traore og sklidde inn 3-0.
Etter 60 minutter sto det hele 4-0 på resultattavla i Jattavågen. Nå var det den andre innbytteren sin tur til å score. Niklas Sandberg mottok ballen på hjørnet av 16-meteren. Han dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert i det lengste hjørnet.
17 år gamle Edvin Austboe gjorde så 5-0 med en utsøkt scoring, før Sligo Rover fikk et trøstemål like før slutt på en straffe.
– Det (gliset, red.anm.) forteller om en ekstremt glad gutt som har fått en drøm i oppfyllelse. Det er surrealistisk å gjøre det foran felt O, med 11.000 på tribunen, sier Austboe til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Fofana-raid

I Molde i kampen mellom serielederen og ungarske Kisvarda tok det betydelig lenger før det første målet kom. I det 60. minuttet satte den første for Molde og Etzaz Hussain. Midtbanespilleren sto helt fri ved venstre stolpe. Et skudd fra Martin Linnes gikk rett til Hussain som fikk en enkel oppgave med kontrollere ballen i mål.
Så skulle det komme to raske for Molde. Først var det David Fofans som briljerte med et et spinnvilt solomål. Spissen mottok ballen på midtbanen før han driblet seg forbi fire mann før han avslutte med å chippe ballen over keeperen.
– Han minner meg litt om Ronaldo, den ordentlige altså. Det er gøy å spille med ham, sa kampens første målscorer, Hussain, om Fofana til RB etter kampen.
Etter kampen fikk Fofana spørsmål om det var Ronaldo eller Messi vi hadde sett.
– Nei, det var Datro, svarte 19-åringen fra Elfenbenskysten.
To minutter senere ble det 3-0. Martin Linnes fra sin høyre vingback-posisjon kom seg inn i 16-meteren og fra hjørnet av 5-meteren plasserte han ballen mellom beina på Kisvarda-målvakten.