Drømmedebuter for Deila og Vetlesen – Vetlesen scoret i storseier

Even Lübeck

Oppdatert 27/07/2023 klokken 22:09 GMT+2

I Ronny Deilas første offisielle kamp med Club Brugge ble det en overlegen 3-0-seier over Aarhus. Hugo Vetlesen kom inn og scoret i debuten.

Ronny Deila

Ronny Deila kunne ikke drømt om en bedre start som Club Brugge-trener. I den første Conference League-kvalikkampen mot danske Aarhus vant de komfortabelt 3-0 på hjemmebane, og de har dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Danmark neste torsdag.
Tajon Buchanan satte inn 1-0 til hjemmelaget etter ti minutters, mens Mats Rits la på til 2-0 tre minutter ut i den andre omgangen. Hugo Vetlesen, som ble spilleklar for tre uker siden etter overgangen fra Bodø/Glimt, kom inn kom inn etter 74 minutter og scoret etter bare tre minutter på banen.
Man kan trygt si at det ble en ordentlig drømmedebut for Vetlesen også.
To andre nordmenn var på banen - Antonio Nusa spilte 74 minutter for Club Brugge, mens Magnus Knudsen var på banen i 80 minutter for Aarhus.
Deila tok over den belgiske storklubben i starten av måneden etter å ha ledet Standard Liège i ett år. Det er også flere norske kjenninger i AGF. Stig Inge Bjørnebye er sportsdirektør, mens norgesvennen Uwe Rösler leder laget med sin norske assistent Kenneth Dokken.
Dersom Brugge gjør jobber i Danmark møter de vinneren av de to kvalikkampene mellom islandske KA Akureyri og Dundalk fra Irland.
Conferenceligaen er på tredje nivå blant Uefas klubbturneringer. Den ble spilt for første gang i 2021/22-sesongen. Torsdagens runde som både Glimt, Rosenborg og Club Brugge spilte i, var den andre av fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang.
Det betyr at Club Brugge må gå seirende ut av ytterligere to dobbeltoppgjør for å kvalifisere seg til et eventuelt puljespill, hvis de tar seg forbi Aarhus.