Rosenborg - Domzale 6-1
Rosenborg gikk giftig til verks mot slovenske Domzale på Lerkendal torsdag kveld, i det som var den første av to kamper i den tredje kvalifiseringsrunden til nyvinningen Conference League.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 KLOKKEN 13:32
Allerede etter sju spilte minutter stormet Carlo Holse oppover linjen, før han på lekkert vis sendte ballen 45 grader ut til back Adam Andersson, som banket trønderne i føringen.
Et drøyt kvarter senere, var det Rosenborgs formspiller sin tur til å tegne seg på målkontoen. Etter et flott Rosenborg-angrep, fikk Dino Islamović æren av å sette ballen i mål fra drøye én meter hold. Spissen er i fyr og flamme om dagen, for etter å fått æren av å sette inn RBKs 2-0-scoring på Lerkendal, stod svensk-montegrineren med elleve mål på de siste åtte kampene.
Men det var før den andre omgangen. Rosenborgs nummer ni brukte kun seks minutter etter hvilen på å score sitt andre mål for dagen. 12 mål på åtte kamper er rett og slett bunnsolid.
Se høydepunktene fra kampen her.

RBK-show: Her scorer nyervervelsen i Lerkendal-debuten

Scoret i hjemmedebuten

Hele fem mål fikk Lerkendal-publikummet bevitne i den første omgangen. I tillegg til Andersson og Islamović sine nettkjenninger, kunne også Erlend Dahl Reitan juble for scoring. Sven Maric stod for 3-0-scoringen til RBK, da forsvarsspilleren sendte ballen i eget nett.
Domzale fikk derimot ballen i riktig mål på tampen av omgangen. Enes Alic fyrte av fra hjørnet av sekstenmeteren og ga de slovenske gjestene en ørliten energiinnsprøytning inn i den andre omgangen.
For RBK fortsatte å kjøre slovenerne i senk. Hele seks hjemmemål stod det på Lerkendal-tavla etter dommerens siste fløytesignal, og det var en nyervervelse som fikk æren av å avslutte målfesten for Hareides menn. Noah Jean Holm kom fra portugisisk fotball for få dager siden, og drøye halvtimen etter at 20-åringen ble byttet inn, dundret han inn sitt første RBK-mål.
Seieren over Domzale er også Rosenborgs niende kamp på rad uten tap, derav sju seiere.
Med sammenlagtseier over Domzale venter Alexander Tetteys gamleklubb Rennes i playoff. Den franske klubben er også der tidligere RBK-spiller Birger Meling spiller sin fotball.

To andre «norske» kamper

Hele tre norske lag har vært, eller er, i aksjon i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League torsdag. Molde var på besøk hos gigantene Trabzonspor i Tyrkia, mens Bodø/Glimt var på plass i Kosovo for å møte Prishtina.
Slik endte kampene:
Trabzonspor - Molde 3-3
Prishtina - Bodø/Glimt 2-1

Ønsker et OL i hele Norge: – Skal komme hele befolkningen til gode

UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 KLOKKEN 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 KLOKKEN 21:26