Populære sporter
All sport
Vis alt

Scoret i sin åttende kamp på rad – RBK herjet på Lerkendal

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 06/08/2021 klokken 00:01 GMT+2

Dino Islamović er brennhet om dagen. Torsdag scoret RBK-spissen i sin åttende kamp på rad for trønderne.

Dino Islamović jubler for 2-0-scoringen mot Domzale.

Foto: NTB

Rosenborg - Domzale 6-1
Rosenborg gikk giftig til verks mot slovenske Domzale på Lerkendal torsdag kveld, i det som var den første av to kamper i den tredje kvalifiseringsrunden til nyvinningen Conference League.
Allerede etter sju spilte minutter stormet Carlo Holse oppover linjen, før han på lekkert vis sendte ballen 45 grader ut til back Adam Andersson, som banket trønderne i føringen.
Et drøyt kvarter senere, var det Rosenborgs formspiller sin tur til å tegne seg på målkontoen. Etter et flott Rosenborg-angrep, fikk Dino Islamović æren av å sette ballen i mål fra drøye én meter hold. Spissen er i fyr og flamme om dagen, for etter å fått æren av å sette inn RBKs 2-0-scoring på Lerkendal, stod svensk-montegrineren med elleve mål på de siste åtte kampene.
Men det var før den andre omgangen. Rosenborgs nummer ni brukte kun seks minutter etter hvilen på å score sitt andre mål for dagen. 12 mål på åtte kamper er rett og slett bunnsolid.
Se høydepunktene fra kampen her.
picture

RBK-show: Her scorer nyervervelsen i Lerkendal-debuten

Scoret i hjemmedebuten

Hele fem mål fikk Lerkendal-publikummet bevitne i den første omgangen. I tillegg til Andersson og Islamović sine nettkjenninger, kunne også Erlend Dahl Reitan juble for scoring. Sven Maric stod for 3-0-scoringen til RBK, da forsvarsspilleren sendte ballen i eget nett.
Domzale fikk derimot ballen i riktig mål på tampen av omgangen. Enes Alic fyrte av fra hjørnet av sekstenmeteren og ga de slovenske gjestene en ørliten energiinnsprøytning inn i den andre omgangen.
For RBK fortsatte å kjøre slovenerne i senk. Hele seks hjemmemål stod det på Lerkendal-tavla etter dommerens siste fløytesignal, og det var en nyervervelse som fikk æren av å avslutte målfesten for Hareides menn. Noah Jean Holm kom fra portugisisk fotball for få dager siden, og drøye halvtimen etter at 20-åringen ble byttet inn, dundret han inn sitt første RBK-mål.
Seieren over Domzale er også Rosenborgs niende kamp på rad uten tap, derav sju seiere.
Med sammenlagtseier over Domzale venter Alexander Tetteys gamleklubb Rennes i playoff. Den franske klubben er også der tidligere RBK-spiller Birger Meling spiller sin fotball.

To andre «norske» kamper

Hele tre norske lag har vært, eller er, i aksjon i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League torsdag. Molde var på besøk hos gigantene Trabzonspor i Tyrkia, mens Bodø/Glimt var på plass i Kosovo for å møte Prishtina.
Slik endte kampene:
Trabzonspor - Molde 3-3
Prishtina - Bodø/Glimt 2-1
picture

Ønsker et OL i hele Norge: – Skal komme hele befolkningen til gode

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame