Den nederlandske klubben er neste hinder for Glimt i Europa Conference League. Det første av to møter i åttedelsfinalen er i Bodø torsdag, og til den kampen kommer AZ i storform.
I nederlandsk æresdivisjon har AZ vunnet elleve av sine siste tolv kamper. Seieren i søndagens kamp kom takket være solide bidrag fra to av klubbens norske spillere: Håkon Evjen og Aslak Fonn Witry.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
Witry sto bak åpningsmålet da han vant ballen midt på banen før han sendte en nydelig langpasning til Jesper Karlsson. Svensken tok ned ballen og banket den i mål.
Nijmegen utlignet like før pause, før Karlsson igjen var frampå med et flott langskudd etter 70 minutters spill. Seks minutter senere sikret AZ seieren med en scoring fra Evjen.

– Gleder meg noe voldsomt

Den tidligere Glimt-profilen fortalte til Avisa Nordland at han jublet da AZ trakk gamleklubben i åttedelsfinalen.
– Det blir så kult. Jeg har bare sitte og smilt helt siden trekningen, og klarer nesten ikke å sitte i ro. Jeg gleder meg noe voldsomt. Det er en klubb jeg elsker, og som jeg setter utrolig stor pris på. Det er derfor dette betyr så mye for meg. Det å komme hjem til Aspmyra er noe jeg virkelig ser fram til, sa Evjen til avisa.
Den tidligere Glimt-profilen var først på en retur etter et skudd og sørget for 3-1, som også ble resultatet. 22-åringen fra Narvik spilte hele kampen som spiss, mens landsmann Witry spilte 90 minutter i en kantrolle.
Evjen har virkelig funnet formen etter en tøff start i AZ. 22-åringen ble lenge lite brukt av AZ etter overgangen fra Glimt etter 2019-sesongen, men den siste tiden har han fått mer spilletid.
Totalt har det blitt fem starter og åtte innhopp for Evjen i årets Eredivisie, hvor dagens scoring var hans første i ligaen. Han scoret også i gruppespillet i Conference League, i 1-1 kampen mot tsjekkiske Jablonec.
(©NTB/Discovery)
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26