Evjen med advarsel til Glimt – Witry med målgivende

Martin Langeveld

Oppdatert 06/03/2022 klokken 19:58 GMT+1

Håkon Evjen scoret, mens Aslak Fonn Witry la opp til åpningsmålet da AZ vant 3-1 over Nijmegen.

Håkon Evjen

Den nederlandske klubben er neste hinder for Glimt i Europa Conference League. Det første av to møter i åttedelsfinalen er i Bodø torsdag, og til den kampen kommer AZ i storform.
I nederlandsk æresdivisjon har AZ vunnet elleve av sine siste tolv kamper. Seieren i søndagens kamp kom takket være solide bidrag fra to av klubbens norske spillere: Håkon Evjen og Aslak Fonn Witry.
Witry sto bak åpningsmålet da han vant ballen midt på banen før han sendte en nydelig langpasning til Jesper Karlsson. Svensken tok ned ballen og banket den i mål.
Nijmegen utlignet like før pause, før Karlsson igjen var frampå med et flott langskudd etter 70 minutters spill. Seks minutter senere sikret AZ seieren med en scoring fra Evjen.

– Gleder meg noe voldsomt

Den tidligere Glimt-profilen fortalte til Avisa Nordland at han jublet da AZ trakk gamleklubben i åttedelsfinalen.
– Det blir så kult. Jeg har bare sitte og smilt helt siden trekningen, og klarer nesten ikke å sitte i ro. Jeg gleder meg noe voldsomt. Det er en klubb jeg elsker, og som jeg setter utrolig stor pris på. Det er derfor dette betyr så mye for meg. Det å komme hjem til Aspmyra er noe jeg virkelig ser fram til, sa Evjen til avisa.
Den tidligere Glimt-profilen var først på en retur etter et skudd og sørget for 3-1, som også ble resultatet. 22-åringen fra Narvik spilte hele kampen som spiss, mens landsmann Witry spilte 90 minutter i en kantrolle.
Evjen har virkelig funnet formen etter en tøff start i AZ. 22-åringen ble lenge lite brukt av AZ etter overgangen fra Glimt etter 2019-sesongen, men den siste tiden har han fått mer spilletid.
Totalt har det blitt fem starter og åtte innhopp for Evjen i årets Eredivisie, hvor dagens scoring var hans første i ligaen. Han scoret også i gruppespillet i Conference League, i 1-1 kampen mot tsjekkiske Jablonec.