BODØ/OSLO (Discovery):
Bodø/Glimt var det klart beste laget på Aspmyra på torsdag kveld og tok en fullt fortjent 2-0-seier mot Celtic. En kamp hvor de gulkledde kunne fort ha vunnet med enda mer.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
– Når jeg ser kampen igjen… det er først da jeg skjønner opplevelsen. Det var en fin kveld i Bodø, forteller en, som vanlig, behersket og rolig Kjetil Knutsen etter kampen.
Knutsen inrømmer også at laguttaket til skottene overrasket han.
– Jeg må si at jeg ble overrasket over laguttaket. Jeg følte de sparte en del av de beste spillerne. I dag fikk vi en del rom, men jeg følte ikke vi var flinke til å ta de rommene.
Knutsen hyller også Aspmyra i kveld og mener de skal ha mye av æren for lagets prestasjon på banen.
– Det var helt utrolig. De 1000 tilskuerne som var på forrige kampen var også fantastiske. Jeg tror vi trengte det i dag, for det var noe litt seigt over oss - overraskende seigt, påpeker han.
Tidligere Celtic-målvakt Pat Bonner og nå ekspert for BBC Skottland sa etter kampen at han tror flere lag ikke ønsker å trekke Bodø/Glimt i neste runde.
– Jeg tror ikke mange lag ønsker å komme til Norge. Lag har ikke lyst til å spille fotballkamper i dette miljøet og klimaet. Bodø/Glimt er også veldig gode på å male ut resultater på bortebane. Dette er et meget godt profesjonelt lag, sier han.

– Knekt noen koder

Hugo Vetlesen var en av kampens store profiler før han måtte hinke av banen like etter han hadde sendt Glimt opp i en 2-0-ledelse. Knutsen tror unggutten har knekt koder i spillet sitt.
– Jeg så det spennende potensialet i Hugo. Mange mente det var en dårlig signering, når vi hentet han. Vi vet at mange spillere i Bodø/Glimt trenger litt tid. Han trengte tid på å bli en «boks til boks-spiller». Han har jobbet beinhardt arbeid, og jeg tror han har knekt noen koder. Disse to kampene er en fin erfaring for han å ta med seg videre.
Skaden til Vetlesen dreide seg om et klassisk overtråkk og det virker ikke å vært alt for kraftig.
– Tror signalet fra han er at det går bra, så får vi se de neste dagene, sier Knutsen.

– Fortjente ikke å komme videre

Celtic-trener Ange Postecoglou er skuffet over intensiteten over sitt eget lag mot Glimt.
– Vi fortjente ikke å komme videre. Jeg er skuffet over intensiteten i disse to kampene. Vi har vært der i ligaen, men ikke mot Bodø/Glimt, sier Celtic-sjefen etter kampen.
Han er samtidig også imponert over Glimt-laget.
– De er et godt lag. Det visste vi før vi møtte dem. De er et godt trent lag og godt organisert, sa han.

Drømmestart

Allerede i det andre spilleminuttet var hjemmelaget farlig nære å ta ledelsen på Aspmyra. Et hjørnespark fra høyresiden ble sving inn av Ola Solbakken, og lynvingen er ikke mange centimeterne å skru ballen i det lengste hjørnet. Men han skulle vise seg frem ikke mange minuttene senere.
– Splitte mine bramseil! Det er ser ut som Bodø/Glimt spiller fotball på løkka utbrøt viaplay-kommentator Roar Stokke idet klokka hadde passert ni minutter, hvorfor? Jo, fordi Solbakken nettopp scoret 1-0 og sendt Aspmyra til himmels.
Etter et ballbrudd av Glimt på egen halvdel tok Elias Hagen med seg fremover på banen helt frem til Celtics 16-meter. Han valgte å spille ballen ut til høyre og der ventet Solbakken. Han tok en touch inn i banen før han limte ballen i det lengste hjørnet forbi en godt påkledd Joe Hart.
– Celtics selvtillit er borte. De har ingen tro på at de kan vinne denne kampen. De blir fullstendig utspilt på midtbanen. Det lukter flere Bodø/Glimt-mål i denne kampen, sa tidligere Celtic-keeper Bonner på BBC etter 1-0-scoringen.

– Mer å gå på

Det tok drøye 25 minutter før den neste store målsjansen i kampen. Amahl Pellegrino hadde hele Celtics banehalvdel å løpe på og tok med seg ballen mot Hart, venstrekanten dro med seg ballen inn i banen og prøvde å skru den rundt keeperen, men Hart var med på notene og slang seg riktig vei og reddet skuddet.
Bodø/Glimt hadde på dette tidspunktet fullstendig kontroll i kampen.
Det sto hele 10-0 i avslutninger etter 37 minutters spill i Glimts favør.
Den tidligere skotske landslagsspissen og Everton-spiller James McFadden sa på BBC underveis i førsteomgangen at han tror Celtic laget har i bakhodet hva Glimt gjorde mot Roma på Aspmyra i høst.
– Dette laget slo Roma 6-1 her. Celtic ønsker ikke det, sa han.
Glimt gikk til pause med en 1-0-ledelse og 4-1 sammenlagt. Men tross for det, var hverken målscorer Solbakken eller trener Kjetil Knutsen spesielt fornøyd etter de første 45.
– Prestasjonsmessig er det helt OK. Men vi vil mye mer og kan være mye bedre, sa Solbakken i pause-intervjuet med viaplay.
– Vi er glade for å lede 1-0, men jeg føler vi har mer å gå på med tanke på gjøre det mer ordentlig både offensivt og defensivt, sa Knutsen.

Mønsterangrep

Det var ingen av lagene som skapte noe omtrent i de første 20 minuttene av den andre omgangen. Det var først etter 65 minutters spill at Celtic var frempå med Daizen Maeda. Men spissen blåste ballen over målet og Haikin-reserve Joshua Smits, da han kom seg løs bak Glimt-forsvaret.
Men bare fem minutter senere var det Bodø/Glimt som viste angrepsspill som Pep Guardiola hadde vært stolt over.
Hugo Vetlesen startet angrepet og har et hav av rom foran seg på Celtics halvdel. Han tok med seg ballen fremover før han dyttet ballen ut til Pellegrino på hjørnet av 16. Han sender ballen videre til en overlappende Morten Ågnes Konradsen, som nettopp hadde kommet inn for Ulrik Saltnes. Konradsen sender den tilbake inn i feltet og der står en helt umarkert Vetlesen som enkelt kan bredside ballen til venstre for en utspilt Hart.
Og glimtfansen runget ut i: «Dæven, det e deilig det her!» etter Glimt hadde doblet ledelsen.
Dessverre for Bodø/Glimt så måtte målscorer Vetlesen ut med skade bare noen få minutter etterpå.
Celtic var maktet ikke å mobilisere en sluttspurt. Og Bodø/Glimt vant til slutt kampen 2-0, og er videre til åttedelsfinale i Conference League.

Ukraina-markering

Før torsdagens kamp kom Glimts supportere med en markering på den foregående russiske invasjonen av Ukraina. «J-feltet» holdt opp ukrainske flagg før kampen ble blåst i gang.

Glimt-supporterne under Bodø/Glimt-Celtic på Aspmyra

Foto: Getty Images

I tillegg var dagens scoreboard på storskjermen på Aspmyra også smykket i gult og blått.
Trekningen for åttedelsfinalene i UEFA Conference League skjer fredag 25. februar klokken 13:00.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26