Det er i et større portrettintervju med den svenske avisen Expressen at 23-åringen blant annet åpner opp om valget han måtte ta. Ranheim aksepterte bud fra både Rosenborg og Djurgården, og det ble til slutt opp til spilleren selv å velge hvor han skulle fortsette karrieren.
– Det var mye vanskeligere enn jeg trodde. Begge er store klubber og det dro ut i tid og var veldig vanskelig å velge. Til slutt ville jeg nesten gråte, men mine foreldre og agenten min hjalp meg veldig mye, sier Witry til Expressen.
Eliteserien
Molde-profil ute resten av sesongen
EN TIME SIDEN
Backen var god for et Ranheim-lag som overrasket de fleste i sin første sesong i Eliteserien i fjor. Han har også vært en del av U21-landslaget. Gutten som også spilte juniorfotball i Rosenborg presenterte seg umiddelbart for det svenske publikumet, og står med to mål på to kamper. Begge kom i 3-0-seieren mot ÖSK borte.
Han forteller at han hadde veldig lite oversikt over svensk fotball før han dro dit. Støtten og prat med familien ble avgjørende til slutt.
– Det var en samtale med mamma på slutten som gjorde at jeg ble hundre prosent sikker. Hun sa til meg at jeg også kommer til å utvikle meg som menneske om jeg flytter, og sjansen til å spille i Rosenborg kan komme igjen om jeg fortsetter å utvikle meg og bli enda bedre.
Det er mye som tyder på at det ville vært behov for hans tjenester på Lerkendal. Med Erlend Dahl Reitan utlånt til Bodø/Glimt, har laget bare to rene backer i troppen, i Vegar Eggen Hedenstad og Birger Meling. Blant annet Birk Risa og Christoffer Aasbak er andre spillere Rosenborg har forsøkt å hente.
Witry forteller til avisen at han jobber med å bli bedre defensivt, og samtidig bidra med mål og målgivende. Det er balansen mellom de to som er det vanskeligste, mener han.
23-åringen har pådratt seg en skade, og kommer derfor ikke til å spille mot Häcken søndag.
Eliteserien
Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
18 TIMER SIDEN