Femmålsdrama: Skadepregede Glimt tapte første kamp mot Legia

Oppdatert 07/07/2021 klokken 21:30 GMT+2

Bodø/Glimt tok imot Legia Warszawa til Champions League-kamp på Aspmyra, og i Bodø ble det målfest i en kamp som inneholdt det aller meste.

Se høydepunktene: Glimt tapte etter femmålsdrama

Bodø/Glimt - Legia Warszawa 2-3
For første gang ble det spilt Champions League-fotball på Aspmyra. I regnværet ble det servert en kamp med høyt tempo, en haug med målsjanser, ny skade og utvisning. Til slutt var det bortelaget som trakk det lengste strået, men håpet er enda ikke ute for bodøværingene.
– Vi må bare luke vekk de dumme drittmålene, og jobbe hardere for å få baller inn i boksen, sa Erik Botheim om mulighetene i Polen til VGTV etter kampslutt.
Trener Kjetil Knutsen skyldte på egen ineffektivitet for at polakkene tok seieren i dag.
– Det er et godt lag som er effektivt. Vi var bedre i andre omgang enn i den første. Hadde vi vært like effektive som dem, kunne vi vært likt.

Marerittstart

Hjemmelaget fikk en marerittstart på kampen, da Luquinhas dukket opp på bakre og fikk det enkelt å sette inn kveldens første scoring.
Bodø/Glimt fikk det ikke til å stemme i starten. Det var flere enkle ballmiss fra hjemmelaget, mens gjestene fra Polen var nære ved å gå opp i en tomålsledelse da tidligere Leicester-spiller, Bartosz Kaputska, kom seg fri i feltet. Kun en god redning fra Nikita Haikin stoppet Legia fra å doble ledelsen.
Etter 20 minutter var Bodø/Glimt i ferd med å spille seg inn i kampen, men det manglet litt for å spille seg til de store sjansene. Bortelaget var farlige på kontringer, men Nikita Haikin holdt hjemmelaget inne i kampen.
Verre ble det etter 38 minutter. Fredrik André Bjørkan måtte gi seg med det som kunne se ut som en strekkskade. Bare minutter senere dobler bortelaget ledelsen etter en corner der Mahir Emreli får dyttet ballen over streken.
Da klokken gikk inn i det 45. spilleminutt, løp Alfons Sampsted seg fri på høyresiden og inne i feltet ventet lagets toppscorer, Erik Botheim. Han stanget hjemmelaget tilbake i kampen og reduserte til 1-2. Det var også stillingen til pause.
Inn etter pause kom Pernambuco inn. Han fikk en kjempemulighet til å utligne rett etter pause. Sekunder senere testet Hugo Vetlesen Legias keeper, Artur Boruc, men veteranen stoppet forsøket.
Isteden var det bortelaget som skulle sette dagens fjerde. Emreli scoret sitt andre mål for dagen etter å ha blitt spilt alene med Haikin.

Kaptein Ulrik Saltnes samlet troppene etter Legia Warszawas tredje mål.

Innbytter Pernambuco skulle igjen tenne et håp for hjemmelaget. Et glimrende innlegg fra Morten Konradsen fant brasilianeren umarkert på bakre stolpe. Etter 78 minutter stod det dermed 2-3 i Bodø.
Fire minutter senere fikk Morten Konradsen sitt andre gule kort. Hjemmelaget måtte avslutte kampen med ti mann, og klarte ikke å spille seg til de store mulighetene etter utvisningen.
Kampen ender med det 2-3. Returoppgjøret spilles i Polen neste onsdag klokken 20. Bortemålsregelen er fjernet, så en ettmålsseier vil holde til ekstraomganger for de gulkledde.
– Umulig er det ikke, sier HamKam-trener Kjetil Rekdal om Glimt sine muligheter for videre avansement.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson, som for anledningen var med i VG sitt studio, har liten tro på at bodøværingene tar seg videre.
– Jeg gir Bodø/Glimt 7,5 prosent sjanse for avansement.

Lang skadeliste

Før dagens Champions League-kamp var hjemmelaget klart svekket offensivt. Sondre Sørli, Ola Solbakken og Victor Boniface er som kjent alle ute i en lengre periode. Skadesituasjonen blir ikke bedre etter at nøkkelspiller Fredrik André Bjørkan forlot banen.
– Det var et eller annet i hamstringen, sa Kjetil Knutsen om skaden til Bjørkan på pressekonferansen etter kamp.
– Jeg vet ikke, svarte treneren på spørsmål om det kan være langvarig.